Julidans 2018


"Een minutenlange ovatie na Xenos vormde dit weekend een afsluiting van het 14-daagse dansfestival Julidans, dat stevig werk van hotshots als Khan, Anne Teresa de Keersmaeker en Lisbeth Gruwez combineerde met tegendraadse voorstellingen van Batsheva Dance Company en Dave St-Pierre." (de Volkskrant)

Julidans 2018 zit erop. 14 dagen uitgesproken voorstellingen van de grote meesters én de grote vernieuwers van de hedendaagse dans. Staande ovaties en lovende woorden, maar ook kritisch publiek:
 
"Xenos is de laatste avondvullende solo van Akram Khan (43). Hij moet steeds harder trainen om in vorm te blijven. Hij danst desalniettemin overtuigend en goddelijk als altijd - een prachtig einde van Julidans." (Het Parool)
 
"Toch is het mooi dat Julidans dit jaar weer ruimte gaf aan jonge dansmakers, terwijl ook het werk van iconen als Anne Teresa De Keersmaeker was te zien. Een opmerkelijk aandeel hadden makers van dansvoorstellingen met een politieke inhoud (de Rwandees-Franse Dorothée Munyaneza met een stuk over verkrachting als oorlogswapen, de Iraans-Noorse Hooman Sharifi met dans gebaseerd op verhalen van vluchtelingen)." (Het Parool)

"Pittige thema’s maken Julidans een festival voor doorbijters." (NRC)

"Julidans geeft het nieuws een gezicht." (Trouw)

Bedankt!
Zonder publiek geen festival. Daarom willen we jullie, het publiek, enorm bedanken.

We danken ook al onze fantastische vrijwilligers. Jullie hulp is van onschatbare waarde. We zagen dit jaar veel vertrouwde gezichten, maar ook een aantal nieuwkomers. Hopelijk tot volgend jaar!

Daarnaast hebben we een paar mooie samenwerkingsverbanden in de stad. Wij danken alle collega’s van Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue, Melkweg, Podium Mozaïek, Vondelpark Openluchttheater, Bijlmer Parktheater en WhyNot.

En natuurlijk: grote dank aan alle subsidiënten die Julidans mede hebben mogelijk gemaakt.