03 juni / Julidans

Julidans 2021 kaartverkoop start 10 juni

De zomer van 2021 geeft het podium aan de 30ste editie van Julidans. Na een jaar van lockdowns en livestreams zijn we blij dat we een uitgesproken programma kunnen presenteren dat u live in de theaters kunt beleven van 1 t/m 16 juli.

Ons motto dit jaar is NEVER STOP DANCING. Verschillende generaties choreografen inspireren elkaar, doen crossovers met andere kunstvormen of reageren op maatschappelijke thema’s. Uiteenlopende locaties in Amsterdam, met Internationaal Theater Amsterdam als kloppend hart, presenteren de grote meesters, enfants terribles én nieuwe iconen van de hedendaagse dans. Grensverleggende, gedurfde en verrassende voorstellingen inspireren kenners en nieuwsgierige geesten.

De kaartverkoop van alle voorstellingen start op donderdag 10 juni op julidans.nl.

Van alledaags tot verontrustend

Wij laten graag grensverleggende dans zien. Letterlijk, door dansmakers uit andere landen en (dans)culturen te laten zien. En figuurlijk - door andersoortige benaderingen van dans te presenteren. Een greep uit het programma van 2021:

De opening dit jaar is het enigmatische spektakel “Elenit” van de aanstormende Griekse choreograaf Euripides Laskaridis. De voorstelling combineert dans, theater, performance, happening en installatie tot een wervelend totaal dat zich ontwikkelt van alledaags tot absurd en verontrustend. Anne Teresa De Keersmaeker gaat samen met de gelauwerde Russische pianist Pavel Kolesnikov de dialoog aan met Bach’s The Goldberg Variations. -|-De Keersmaeker, die ook op de allereerste editie stond, danst deze voorstelling zelf. Daarnaast bevat de programmering voorstellingen van onder andere de Braziliaanse makers Marcela Levi & Lucía Russo, de Belgische Jan Martens, de ZwitserseAlexandra Bachzetsis en de Griekse Christos Papadopoulos.

Binnen deze jubileumeditie is veel aandacht voor Nederlandse choreografen. Met trots presenteren we premières van Arno Schuitemaker, Vincent Riebeek, Sarah Huygens Jawla, Liat Waysbort, en Igor Vrebac. Het volledige programma wordt op donderdag 10 juni bekend gemaakt via julidans.nl.

MEER NIEUWS

Language NP Language no problem Julidans en het Coronatoegangsbewijs Julidans en het Coronatoegangsbewijs
Language NP Language no problem Julidans magazine Julidans magazine
Language NP Language no problem WhyNot X Julidans: OFF VENUE WhyNot X Julidans: OFF VENUE
Language NP Language no problem Julidans 2021 kaartverkoop start 10 juni Julidans 2021 kaartverkoop start 10 juni
Language NP Language no problem Big Pulse Dance Alliance - waar Julidans deel van uitmaakt - geselecteerd voor medefinanciering door Europese Unie Big Pulse Dance Alliance - waar Julidans deel van uitmaakt - geselecteerd voor medefinanciering door Europese Unie