25 juni / Julidans

Julidans en het Coronatoegangsbewijs

Vanaf 26 juni worden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Julidans heeft twee mogelijkheden om publiek te ontvangen: mét of zonder Coronatoegangsbewijs.

Bij activiteiten en voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Wij hebben besloten dit te doen om meer mensen te laten genieten van de voorstellingen op Julidans. Voor alle voorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam (Grote Zaal, Rabozaal en ITA Studio) heeft u een Coronatoegangsbewijs nodig. Wij vragen u bij binnenkomst uw Coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app te tonen.

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

Per voorstelling en activiteit staat aangegeven of deze met of zonder Coronatoegangsbewijs bezocht mag worden. Om verwarring te voorkomen ontvangt elke ticketkoper ook twee dagen voor het bezoek nog een reminder e-mail met een up-to-date stand van zaken.

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Het Coronatoegangsbewijs kunt u op drie manieren verkrijgen:

  • TESTBEWIJS: Een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maakt u een snel, eenvoudig en gratis een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.
  • VACCINATIEBEWIJS: Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd.
  • HERSTELBEWIJS: Een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Of bekijk hier een filmpje waar alle stappen in worden uitgelegd.

Wat gebeurt er bij binnenkomst?
Als u een activiteit of voorstelling bezoekt waar een Coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt aan de ingang uw QR-code gescand. Dit is uw geldige Coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toont u ofwel op uw telefoon in de CoronaCheck-app of heeft u thuis al geprint via CoronaCheck.nl. Vergeet bij uw bezoek uw legitimatiebewijs niet. Onze medewerker vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs.