Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)

HARLEKING

HARLEKING
Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)
Sluiten

Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)

HARLEKING

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Hij lijkt op een clown, deze harlekijn, maar hij is een duivel met meerdere gedaantes. 'Dit duo creëert een monsterlijke satire, perfect getimed, meesterlijk uitgevoerd.' - Danza & Danza.

Julidans

Een monsterlijke satire, perfect getimed, meesterlijk uitgevoerd

In Harleking gebruiken Panzetti en Ticconi de clown uit de traditionele Italiaanse komedie (de Commedia dell’arte) om een punt te maken over hedendaagse politiek. Daar wordt humor, zich dom voordoen of de clown uithangen ingezet om meer sinistere motieven te verhullen. De harlekijn lijkt een grappig personage, want hij brengt je aan het lachen. Maar hij heeft ook een duivelse kant, van oudsher is hij een bedrieger. Iets wat de makers herkennen in de politici van hun land en bij wereldleiders, nu en in de geschiedenis. Ze volgen de historische sporen van de fascisten en de Nazi's tot vandaag. Hun geschiedenis van politieke clowns krijgt vorm in een spel van iconische scènes en gebaren uit zowel de traditionele komedie als de politiek. Van clownerie tot hitlergroet. Terwijl Panzetti en Ticconi met hun perfecte timing de beste komieken naar de kroon steken, is hun boodschap over de gevaren van het populisme onmiskenbaar en dringend.

De Italiaanse dansmakers Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi werken al ruim tien jaar samen. Ze halen hun inspiratie letterlijk uit de wereld om hen heen, de bewegingen van mensen en groepen die ze zien op straten, pleinen of metrostations. Ze verweven die choreografieën van het dagelijkse leven met verwijzingen naar iconische gebeurtenissen en personages uit kunst en geschiedenis. Zo spreken ze ons collectieve geheugen aan en laten de verschillende vormen zien waarin macht zich voordoet of verhult. Harleking is sinds 2018 te zien op podia en festivals in heel Europa.