Julidans x WhyNot

Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour B (start Warmoesstraat)

Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour B (start Warmoesstraat)
03 jul '21 t/m 04 jul '21
Julidans x WhyNot
Sluiten

Julidans x WhyNot

Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour B (start Warmoesstraat)

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Een kijkje in de keuken van Amsterdamse danswerkplaatsen.

Julidans EXTENDED
Startpunt Warmoesstraat 139 A-G

WhyNot x Julidans: OFF VENUE

In deze pandemische wereld kon er weinig werk getoond worden, maar achter de schermen is er door kunstenaars en choreografen volop gecreëerd. Daarom leidt OFF VENUE je dit jaar op zaterdagmiddag 3 en zondagmiddag 4 juli langs enkele Amsterdamse danswerkplaatsen, dé keukens van de dans- en performancewereld waar makers hun voorstellingen bereiden.

Tijdens deze OFF VENUE tour zie je spannende werken van opkomende choreografen en performancekunstenaars en ontdek je de iconische panden waarin deze dansstudio’s gevestigd zijn, van voormalig pakhuizencomplex tot aan imposante kerk.

-|-Met de lichaamsextensies en draagbare muziekinstrumenten van Astrit Ismaili, een improvisatie tussen hiphopdanser Shailesh Bahoran en de Indiase sarodspeler Avi Kishna, een choreografische clash tussen geologische elementen, de digitale wereld en robots van choreograaf Elisa Zuppini met DJ James Whipple (M.E.S.H.) en het temmen van een paard als metafoor voor zelfbeheersing in de multimediale voorstelling van Courtney May Robertson. Fiets met ons mee voor een kijkje in de keuken!

Lees meer over de rijke geschiedenis van de OFF VENUE locaties

TOUR B

14:00 uur | Elisa Zuppini x Jacuzzi (Warmoesstraat 139 A-G)
15:00 uur
| Astrit Ismaili x BAU (Entrepotdok 4)
16:00 uur| Shailesh Bahoran x Chassé Dance Studios (Chasséstraat 64)

Warmoesstraat 139 A-G

Elisa Zuppini x Jacuzzi

In de studio van Jacuzzi presenteert één van de Jacuzzi-makers, Elisa Zuppini haar voorstelling Himalaya, gedanst door Federica Dalla Pozza. In Himalaya zet Elisa haar onderzoek voort naar hoe verschillende systemen op elkaar inwerken, zowel in het lichaam als daarbuiten. Voor Himalaya liet ze zich inspireren door contrasterende elementen. Ze combineert de textuur en onvoorspelbare bewegingen van geologische elementen met de gefragmenteerde tijdsbeleving uit de digitale wereld en het repetitieve en obsessieve van machines. Deze verschillende elementen komen terug in de live muziek door dj James Whipple (M.E.S.H.). Zijn samples van natuurlijk én synthetische geluiden zijn als tectonische golven die het lichaam raken en weer afkaatsen. In haar choreografie laat Elisa al deze systemen met elkaar botsen, in een poging om te laten zien hoe wij deze interacties in ons eigen leven en ons eigen lichaam kunnen begrijpen.

Elisa Zuppini (IT/NL) is choreograaf en dansmakers. Ze studeerde af aan de SNDO school voor nieuwe dansontwikkeling in Amsterdam. Haar choreografisch onderzoek draait om noties van relationele beweging en materialiteit in relatie tot het lichaam en zijn affectieve dimensies. Ze is geïnteresseerd in het lichaam als een transformatieve technologie waarmee we mogelijk toegang krijgen tot nieuwe (of verloren) percepties van de werkelijkheid en relationaliteit. Haar werk wordt gepreseerd in het theater en daarbuiten, in galeries, musea, clubs en academies. In 2016 won ze Young Talent in Choreograpy op OpenFlr in Florence (IT), in 2018 ontving ze een beurs voor een Danceweb residentie tijdens Impulstanz in Wenen (AT). Sinds februari 2019 is ze als maker verbonden aan ICK Amsterdam.

Entrepotdok 4

Astrit Ismaili x BAU

Astrit Ismaili’s werk toont lichamen die zowel imaginair als materieel zijn door gebruik van alter ego’s, lichaamsextensies en draagbare muziekinstrumenten. Hen gebruikt zang om de rol van de stem in popcultuur en identiteitspolitiek te onderzoeken. Speciaal voor OFF VENUE heropent Astrit hun repetitieproces en toont hen een herbewerking van een eerdere voorstelling »Nemesis«. Het oorspronkelijke stuk staat in relatie tot folkloristische rituelen en liederen die een ingang bieden om om te gaan met afbakening door geopolitieke grenzen, met de ervaring van migratie, met lichamelijke autonomie en het recht op integriteit. Een voorstelling die belooft scheiding en verwijdering te overwinnen, in de brede zin van het woord, niet alleen tussen artiest en publiek. Met behulp van nieuw ontworpen instrumenten en hun opgelegde beperkingen en mogelijkheden, wil Astrit nu nieuwe manieren verkennen om met het lichaam en de ruimte om te gaan.

Astrid Ismaili (Prishtina, 1991) is een in Amsterdam gevestigde performancekunstenaar uit Kosovo. Ismaili studeerde af aan de MA Performance van DasArts in Amsterdam. Hun werk was te zijn bij ISCP in New York, SALTS Basel, het KW Instituut voor hedendaagse kunst in Berlijn, Stedelijk Museum Amsterdam, Kunstverein Amsterdam, Salzburger Kunstverein, Robert Grunenberg Gallery in Berlijn, Juliette Jongma Gallery Amsterdam, Theater Frascati Amsterdam, Korzo Theater Den Haag, Spielart Festival München, Kaserne Theater Basel etc. Astrit Ismaili werd ondersteund door het Mondriaanfonds (Project Investeringssubsidie 2018-2019). In 2011 ontving hen de Young Visual Artist Award en volgde een residentie bij ISCP in New Your. In 2012 organiseerde Astrit het performanceproject ‘Prishtine Mon Amour’ in Pristina. In de periode 2018-2019 co-cureerde hen een aantal 'Lost & Found'-evenementen in Amsterdam.

Chasséstraat 64

Shailesh Bahoran x Chassé Dance Studios

In Chassé ontdekken we de rol van improvisaties in een creatieproces. We zien hoe dankzij improvisatie werelden samenkomen, elkaar inspireren en voeden. Hiphopdanser en -choreograaf Shailesh Bahoran gaat live de dialoog aan met de indringende klanken van de Indiase luit, de sarod, gespeeld door de virtuoze musicus Avi Kishna. Shailesh is een experimentele maker in de urban scene met stevige roots in de hip-hop cultuur. Ook als choreograaf in de danswereld gooit hij hoge ogen: Zijn voorstelling Lalla Rookh (2015) won de Dans Publieksprijs, Ignite (2017) werd genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling en met REDO (2019) wonnen ze de Zwaan voor de beste dansperformance. Als performer valt Shailesh op door zijn veelzijdigheid en fenomenale techniek in diverse stijlen, o.a. breakdancing en popping. Shailesh laat zich voor zijn werk graag inspireren door zijn Hindoestaanse achtergrond.

Shailesh Bahoran is een theatermaker, choreograaf, danser, coach en artistiek leider van de Illusionary Rockaz Company. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Hij werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Codarts, Fontys, Vocaallab, Korzo, Spin off, Conny Janssen, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ISH Dance Collective waarmee hij onder andere op het Burning Man Festival in Nevada en op Broadway New York te zien was.

MEER OFFVENUE

Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour A (start Entrepotdok) Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour A (start Entrepotdok) Julidans x WhyNot
Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour C (start Chasséstraat) Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour C (start Chasséstraat) Julidans x WhyNot
Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour D (start Chasséstraat) Julidans x WhyNot: OFF VENUE: Tour D (start Chasséstraat) Julidans x WhyNot

MEER

Language NP Language no problem LAVAGEM LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC
Sluiten Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC LAVAGEM
Een voorstelling over water en zeep, en racisme. Over de vraag of we een vuile geschiedenis schoon kunnen wassen.
Language NP Language no problem NEPTUNE NEPTUNE LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM
Sluiten LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM NEPTUNE
Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de identiteit van zwarte vrouwen.
Language NP Language no problem Best Regards Best Regards Marco D'Agostin (IT)
Sluiten Marco D'Agostin (IT) Best Regards
Afscheid van een radicaal dansvernieuwer wordt een vuurwerk van talent.
Language NP Language no problem HARLEKING HARLEKING Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)
Sluiten Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE) HARLEKING
Hij lijkt op een clown, deze harlekijn, maar hij is een duivel met meerdere gedaantes. 'Dit duo creëert een monsterlijke satire, perfect getimed, meesterlijk uitgevoerd.' - Danza & Danza.
Language NP Language no problem OPUS OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
Sluiten Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) OPUS
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.