Arkadi Zaides (IS)

NECROPOLIS

NECROPOLIS
Arkadi Zaides (IS)
Sluiten

Arkadi Zaides (IS)

NECROPOLIS

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

NECROPOLIS begon met de ontdekking van lijst met de migranten die overleden in hun poging Europa te bereiken. De lijst met namen van meer dan 35.000 overlijdens wordt alsmaar langer. In de meeste gevallen zijn de namen, geslacht, leeftijd en afkomst van de overledenen onbekend- de grote meerderheid van geregistreerde overledenen worden vermeld als No Name.

Julidans
ITA Studio

NECROPOLIS is een langdurig creatieproject: Zaides en zijn team ontwikkelen een hybride methodologie, deels documentaire en onderzoeksaanpak, deels fysiek choreografisch onderzoek. Ze verzamelen documenten en nemen interview af met experts die actief betrokken zijn in het beheren van de migratiecrisis: forensisch experten, activisten, humanitaire reddingswerkers, gerechtelijke experten. Enerzijds identificeren ze technieken die worden ontwikkeld en gebruikt door zij die werken met grote hoeveelheden data, anderzijds passen ze methodes toe op de lijst uit dataverwerking, statistiek en andere kwantitatieve aanpakken.

Het onderzoek, geleid door Zaides en zijn team, mondt uit in een lichamelijke aanwezigheid op het podium. Met een tafel, scherm en computers presenteren ze het resultaat van hun onderzoek en duiken ze in de donkerste krochten van de lijst.