We're pretty fuckin' far from okay

Julidans
We're pretty fuckin' far from okay
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Personal matters / Julidans
Uitvoerenden:
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

In het duet We’re pretty fuckin’ far from okay – een quote uit Pulp Fiction – kijkt Lisbeth Gruwez (België, 1977) naar onze angstreflexen. En dan vooral wat angst doet met je ademhaling.

MEER INFORMATIE

Angst kennen we allemaal: die beklemmende, vervelende ervaring die direct effect heeft op je ademhaling. Kijken naar een horrorfilm, het zien van een diepe afgrond of de actuele angst voor een aanslag in de metro; je brein heeft er een alarmcentrum voor dat direct op hol slaat en alle bellen beginnen te rinkelen. Je adem stokt, je hart begint te bonzen, je zet het op een zweten en een trillen. Angst is het menselijk lichaam in zijn meest instinctieve gedrag. Je lichaam maakt zich klaar: vluchten of bevriezen?

Lisbeth Gruwez en danspartner Nicolas Vladyslav balanceren op de dunne draad tussen paniek en kalmte, spanning en ontspanning. Geluidsontwerper Maarten Van Cauwenberghe gebruikt de ademhaling van de performers als bouwstenen voor een adembenemende geluidscollage. Lisbeth Gruwez danste bij Ultima Vez van Wim Vandekeybus en vanaf 1999 bij Jan Fabre. In 2004 danste zij op Julidans in de solo Quando l’uomo principale è una donna, die Fabre speciaal voor haar maakte. In 2006 richtte ze samen met Maarten Van Cauwenberghe Voetvolk op. Ze stond voor het eerst met eigen werk op Julidans in 2008, met Forever Overhead in het Vondelpark Openluchttheater. Daarop volgde Birth of Prey (2010) in Julidans NEXT. In 2012 en 2014 toonde ze It’s going to get worse and worse (over speechen) en AH/HA (over lachen), de eerste twee delen van haar drieluik over het lichaam in extase. Met We’re pretty fuckin’ far from okay sluit ze dit drieluik af. 

Kom na afloop van de voorstelling op Zaterdag 2 juli met ons mee dansen in de Rotonde van Stanislavski!

Deze voorstelling is goed te combineren met de voorstelling 69 positions van Mette Ingvartsen op 2 en 3 juli of met de voorstelling #LOSMICRÓFONOS in Julidans NEXT van Guillem Mont de Palol & Jorge Dutor op 2 juli.

JULIDANS INSIDE/ OUT

3 juli
Nagesprek
Na afloop van de voorstelling gaat oud-hoofdredacteur Theatermaker en Theaterkrant.nl Constant Meijers in gesprek met Lisbeth Gruwez. Het nagesprek vindt plaats in de foyer in Theater Bellevue en de voertaal is Nederlands.