EXTENDED: Multitud

Julidans
EXTENDED: Multitud
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Tamara Cubas

In samenwerking met Podium Mozaïek en festival WESTwaARTS in het Erasmuspark organiseert Julidans een grootschalige groepschoreografie met lokale performers - amateurs én professionals uit stad en regio Amsterdam.

MEER INFORMATIE

De Uruguyaanse videokunstenares en choreografe Tamara Cubas (1972) laat op de dansvloer graag ontmoetingen ontstaan tussen mensen van verschillende achtergronden. Wat gebeurt er als je een groep onbekende mensen, met een heel andere identiteit en een heel andere achtergrond, bij elkaar zet? Hoe vormen zij een groep, een massa? Hoe blijven ze daarbinnen zichzelf? Hoe ontstaan machtsverhoudingen? Tamara Cubas verkent de grenzen: tussen individu en de ander, tussen privé en publiek, tussen kunst en samenleving.

In MULTITUD, dat ze in verschillende steden ter wereld opzet, zet Cubas een groep van minimaal zestig lokale performers bij elkaar. In Amsterdam gaat ze aan het werk met een groep deelnemers die worden geworven via Julidans-partners als de Henny Jurriëns Stichting, het Amsterdam Dance Centre en de Julidans partners en locaties. Tien dagen lang gaat ze intensief met hen aan de slag. Het gaat er niet om pasjes in te studeren, maar om te zoeken naar een spannende groepsdynamiek. De voorstelling wordt twee avonden vertoond in het Erasmuspark tijdens het festival WESTwaARTS.

Tamara Cubas volgde een beeldendekunstopleiding in Uruguay, behaalde een master in Arts & Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde eigentijdse dans in Montevideo. Ze pint zich niet vast op één kunstvorm; ze combineert video, fotografie, choreografie en theater.

Meedoen met MULTITUD? 
Je hoeft geen danser te zijn, de enige vereiste is dat je sportief bent aangelegd, wat fysieke inspanning aankunt en ouder bent dan 18 jaar. Alle nationaliteiten zijn welkom! Beheersing van de Nederlandse taal is niet noodzakelijk. Meer informatie en aanmelden via info@julidans.nl (o.v.v. ‘MULTITUD’) of 020 523 77 09. Als deelnemer ontvang je een kortingspas waarmee je tegen een speciaal tarief voorstellingen in het festival kunt bezoeken. Op de dagen van de voorstelling en workshop is er een maaltijd voorzien. Alle informatie vind je hier (NL) en hier (ENG).

Dit project wordt mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds.

“ We see bodies that grab others and bodies that allow for themselves to be grabbed, bodies that unite with each other and bodies that simply repel others. You witness crossings of forces that coincide and later on go apart, never willing to establish thems ” 7 x 7. Montevideo about Multitud