EXTENDED: Julidans at the Park

Julidans
EXTENDED: Julidans at the Park
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Joeri Dubbe / Samir Calixto / Club Guy & Roni / Ahilan Ratnamohan

Een zwoele zomeravond. Een wandeling in het park. Een dans. In het Vondelpark Openluchttheater zie je (inter)nationale dansgezelschappen uit het programma van het festival.

MEER INFORMATIE

Elike Rovers / DEGASTEN - Awake
Jongerentheater DEGASTEN speelt in regie van Elike Rovers Awake, voor iedereen vanaf twaalf jaar! Een voorstelling vol theater, dans en verhalen die onderzoekt wat er zo lekker aan is om je bloot te geven en op een schaamteloze manier je persoonlijkste ervaringen en gevoelens te delen via WhatsApp, Instagram, je telefoon en Facebook. Na het uitgaan bijvoorbeeld. Of als je ’s nachts niet kunt slapen. Met afrohouse-elektronische-hiphop-jazz-muziek van Gaby Damude (DJ Lovesupreme).

Samir Calixto / Korzo producties & NDT (Brazilië/Nederland) - M
De veel geprezen en bekroonde choreograaf Samir Calixto (Winterreise4 Seasons, Paradise Lost) laat zich in M leiden door enkele filosofische inzichten uit Nietzsches Also sprach Zarathustra. Op een moderne bewerking van een stuk van Mahler brengen vijf mannelijke dansers hun hele menszijn naar het podium: hun lichamelijke en geestelijke inzet en overgave, hun kracht en kwetsbaarheid en hun persoonlijke lotgevallen en paradoxen.

Joeri Dubbe / Korzo producties & NDT (Nederland) - Infant (solo Sarah Murphy)
De prijzenwinnende jonge choreograaf Joeri Dubbe maakte in 2015 Infant, waarin hij op zoek gaat naar de puurheid van het kind in onszelf. Hoe vinden we de onbevangen blik uit onze jeugd terug? Is er in ons moderne levensritme nog ruimte voor dat kind? In het Vondelpark een indrukwekkende solo die hij maakte als voorstudie, met danseres Sarah Murphy.

Guy Weizman en Roni Haver / Club Guy & Roni (Israël/Nederland) - Firebird
Het duet Firebird is gebaseerd op het verhaal van de feniks, de vogel die nooit sterft maar zichzelf vernietigt en dan herrijst uit zijn as. Club Guy & Roni heeft dit verhaal getransformeerd tot een verhaal over herstel en genezing. Het gaat over iemand die zelf de gevarenzone inloopt, recht in de val, waarna hij ophoudt te bestaan en dan opnieuw kan beginnen. Firebird is voortgekomen uit het verlies van een dierbare. In het intieme duet wordt een weg gezocht om daarmee om te gaan, om ook zelf te herrijzen na zo’n donkere gebeurtenis.

Ahilan Ratnamohan (Australië/België) - DRILL
De Australische Ahilan Ratnamohan begon als voetballer en stortte zich daarna op de dans. In het Bijlmer Parktheater toont hij zijn sport-dansvoorstelling DRILL, waarin drie atleten elkaar ontmoeten in een nachtelijke trainingssessie. In het Vondelpark op deze avond een fragment.