7: TRIPLE MOON

Julidans
7: TRIPLE MOON
Genre:
Dans / Internationaal
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Julidans
Uitvoerenden:
Nicole Beutler / NBprojects (DE/NL)

Drie danseressen van verschillende generaties brengen elk op hun eigen manier een eerbetoon aan de maangodin.

MEER INFORMATIE

Met 7: TRIPLE MOON brengt de Duits-Nederlandse choreografe Nicole Beutler een ode aan de vrouwelijke kracht. Op het toneel staan de 25-jarige Madelyn Bullard, de 33-jarige moderne-dansperformer Marjolein Vogels en de 67-jarige oud-danseres Hlif Svavarsdottir. Drie vrouwen, de jongste met nog een heel dansleven voor zich, de oudste aan het einde van een indrukwekkende balletcarrière. Met flair en overgave nemen ze het publiek mee in hun ritueel voor de aantrekkelijke maan. Video, licht en een nieuwe soundscape van Gary Shepherd suggereren een dromerig maanlandschap. De voorstelling vormt het slotdeel van Beutlers trilogie rond de geometrische vormen van Bauhaus: na de cirkel (5: ECHO) en het vierkant (6: The Square) staat nu de onverwoestbare driehoek centraal.

Nicole Beutler (Duitsland, 1969) is inmiddels een bekende choreografe op Julidans. In 5: ECHO ging ze in 2015 in dialoog met de dansgeschiedenis. En al jaren organiseert ze samen met Marijke Hoogenboom en Andrea Božić WE LIVE HERE, de Summer Academy voor dansprofessionals. Met haar gezelschap NBprojects maakt ze beeldende voorstellingen: filosofisch, poëtisch en altijd met subtiele humor. Haar werk valt op door de heldere vormgeving waarmee ze alledaagse bewegingen naar een hoger plan tilt, ze onderdeel maakt van een ultra-gestructureerde wereld, vaak met hedendaagse elektronische muziek. Beeldende momentopnamen van ons eigen tijdperk, zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Choreografieën die je voor even stilzetten in het nu.

Haar achtergrond in de beeldende kunst laat zich raden. Voordat Beutler naar de School voor Nieuwe Dansontwikkeling ging in Amsterdam, studeerde ze aan de kunstacademies van München, haar geboortestad, en Münster. Ze kent de kracht van het beeld, weet hoe ze een doek inkleurt. Met even grote precisie schildert ze met lichamen op de dansvloer.


Julidans Inside Out

Voorbeschouwing | 8 & 9 juli
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een voorbeschouwing bezoeken. Céline Buren geeft een korte introductie op de voorstelling, de choreograaf en het gezelschap. De voorbeschouwing vindt plaats in de Pleinfoyer, begint om 20:30 uur en duurt ca. 15 min. De voorbeschouwing is Nederlands gesproken.

Nagesprek | 9 juli
Na afloop van de voorstelling gaat theater en dansjournalist Annette Embrechts in gesprek met Nicole Beutler. De voertaal is Nederlands.

“ Nicole Beutler is door haar intelligente concepten een stuwende kracht in de dans. ” Trouw