Julidans NL: REDO

Julidans
Julidans NL: REDO
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans NL / Julidans
Uitvoerenden:
Shailesh Bahoran (NL) / Illusionary Rockaz Company

Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen of excuses. Hij gelooft in zichzelf. Daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

MEER INFORMATIE

Samen met Redo ontwikkelde Shailesh Bahoran de meeslepende productie REDO. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over een lange en onbekende weg waarop je je grootste tegenstander tegenkomt: jezelf.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2017 mocht Bahoran twee onderscheidingen in ontvangst nemen: die voor meest getalenteerde choreograaf en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Internationalisering, voor de voorstelling met de meeste internationale potentie. Drie jaar eerder lieten we op Julidans al een voorstelling van hem zien, Heritage. Naast theatermaker en choreograaf is Bahoran ook een getalenteerde hiphopdanser met een fenomenale techniek en een grote originaliteit. Als choreograaf is hij niet bang om out-of-the-dansbox te denken en werkte hij samen met onder meer Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, het Nederlands Symfonieorkest, Conny Janssen danst en ISH. Het bracht hem onder meer tot op het Burning Man Festival en Broadway.

REDO wordt getoond in het kader van Julidans NL, een showcase van getalenteerde makers in Nederland voor buitenlandse dansprogrammeurs. De Julidans NL-voorstellingen zijn ook toegankelijk voor het publiek.

Danser Redouan Ait Chitt genomineerd voor Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’.
Redouan Ait Chitt is genomineerd voor zijn solo REDO van choreograaf Shailesh Bahoran en de Illusionary Rockaz Company. Hij wordt een ‘ongeëvenaard vindingrijke en oorspronkelijk danser’ genoemd. ‘Zijn souplesse, behendigheid, krachtige en overtuigende bewegingen dwingen respect af.’ In de solo ‘maakt hij zichtbaar dat wat in de samenleving nogal eens als een beperking wordt gezien, geen blokkade hoeft te vormen om te doen waarin je zelf gelooft.’ - VSCD-dansjury

Julidans organiseert het internationale bezoekersprogramma Julidans NL in samenwerking met Dutch Performing Arts. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

logo Minbuza voor deelnemerslijst      LOGO DPA RGB DEF