Julidans Extended: At the Park

Julidans
Julidans Extended: At the Park
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Nicole Beutler Projects (NL) / Codarts Talent on the Move (NL) / Andrea Boll & Ivan Blagajcevic (NL)

In het Vondelpark Openluchttheater presenteren we op vrijdag 5, zaterdag 6 en vrijdag 12 juli meerdere fragmenten van dansvoorstellingen. Deze zijn allemaal gratis toegankelijk.

MEER INFORMATIE

Nicole Beutler Projects
fragment uit 4: STILL LIFE

Al sinds mensenheugenis draaien mannen en vrouwen om elkaar heen. Al eeuwen lang voltrekt zich op de dansvloer een paringsdans. Choreografe Nicole Beutler dook in de dansgeschiedenis en vat die samen in vijf 'bewegende stillevens' tussen man en vrouw. Van de koninklijke hofdansen uit de barok tot de wilde Lindy Hop uit de jaren '20, van ballroomdansen tot moderne dans. 4: STILL LIFE kreeg vier sterren van de Volkskrant, Theaterkrant en NRC.

Codarts Talent on the Move

Julidans toont drie choreografieën uit Talent on the Move van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Danstalent vol explosiviteit en energie. Studenten dans van Codarts dansen werk van wereldberoemde en wereldbestormende dansmakers. Bijvoorbeeld van Stephen Shropshire, de voormalig artistiek leider van Noord Nederlandse dans. Hij creëerde voor Talents on the Move een korte solo in zijn kenmerkende atletische en expressieve danstaal.

Andrea Boll & Ivan Blagajcevic
Sage

Wat gebeurt er als mensen elkaar aanraken? Andrea Boll & Ivan Blagajcevic laten de complexe en delicate dynamiek zien die ontstaat wanneer twee lichamen telkens met elkaar in contact komen. De dans vertelt een zintuiglijk verhaal over de nood aan nabijheid en individuele grenzen. Door hun fysieke contact transformeren de dansers van wilde oerwezens in bevrijde individuen. Sage is een ode aan de denkende en voelende mens.