Julidans Extended: At the Park

Julidans
Julidans Extended: At the Park
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Fractal Dance Collective / Sarah Ringoet

In het Vondelpark Openluchttheater presenteren we op vrijdag 5, zaterdag 6 en vrijdag 12 juli meerdere fragmenten van dansvoorstellingen. Deze zijn allemaal gratis toegankelijk.

MEER INFORMATIE

Fractal Dance Collective
Breaking Out

De breakdancers van Fractal Dance Collective vertellen een opwindend verhaal over het doorbreken van regels en grenzen. Ze combineren hiphop, hedendaagse dans en persoonlijke ervaringen in een voorstelling over de voortdurende zoektocht naar vrijheid. Is dat een vlucht voor de realiteit of juist een manier om jezelf te vinden? Hun acrobatische stijl is ontwikkeld op de straat. Daarna bracht hun ambitie hen naar het theater, waar ze actuele verhalen vertellen.

Sarah Ringoet
Latch

Sinds 2002 werkt de Vlaamse Sarah Ringoet min of meer in de luwte aan een mooi oeuvre van intieme theatervoorstellingen. Met tekst of puur beweging, of beide. 'Poëtische mime', noemde een recensent het. Ringoet creëerde Latch speciaal voor haar landgenoten Charles Pas en Niek Vanoosterweyck, 3e jaars studenten aan de Mime Opleiding in Amsterdam. In dit duet gaat Ringoet op zoek naar de fysieke uitersten en de overeenkomsten van de twee performers.

Fernando Belfiore
fragment uit The Fountain

Wat Fernando Belfiore boven alles wil bereiken met zijn werk, is impact en sociale verandering. 'De jonge maker creëert sterke beelden die beklijven', schreef Theaterkrant ****. Belfiore combineert dans, theater en beeldende kunst in intense en uitdagende performances. Hij zoekt naar vormen van betrokkenheid met het publiek, als manier om van invloed te zijn op de samenleving. Dat zien we ook terug in zijn nieuwe voorstelling The Fountain. De volledige voorstelling staat op 5 & 6 juli op het hoofdpodium van Julidans en gaat daar in wereldpremière. In het Vondelpark zie je een fragment van dit werk.