Third Act

Julidans
Third Act
Genre:
Film
Serie en/of festival:
Julidans Inside out / Julidans
Uitvoerenden:
Lotte Stoops & Mieke Struyve / Savage Film

Third Act is een film van de Belgisch documentairemaaksters Mieke Struyve en Lotte Stoops over ouder worden, over verzorgen en over verzorgd worden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van ouder wordende acteurs en lokale ouderen die performen met Peeping Tom. Het leven is een schouwtoneel, maar wat gebeurt er wanneer het doek gaat vallen?

MEER INFORMATIE

De documentaire volgt de cultureel diverse theaterfamilie op tournee rond de wereld met de trilogie Vader, Moeder en Kind. Het thema van deze trilogie – ouder worden en familie – raakt ieders leven, waaronder dat van de acteurs zelf. In de film worden theatrale verhalen samengeweven met persoonlijke bijdragen.

Op elke stop van de internationale tournee doet Peeping Tom beroep op lokale ouderen om te figureren in de voorstellingen. Ze werden op voorhand aangezocht en krijgen een snelle inleiding in acteren voordat ze op het podium stappen, vaak voor het eerst in hun leven. Hun persoonlijke levens bieden een inzicht in ouder worden in hun land en creëert een dialoog met wat Peeping Tom toont in het theater.

Third Act is een coproductie met Peeping Tom. De cinematografische aanpak en kenmerkende beeldtaal van Peeping Tom zijn aanwezig doorheen de documentaire. De wereldpremière vond plaats op 31 maart 2019 tijdens Docville in Leuven (BE). De film kwam op 1 mei 2019 uit in de Belgische bioscopen.

Nederlands/Engels gesproken | Engels ondertiteld | Gratis toegankelijk