Nicole Beutler Projects (NL)

8: METAMORPHOSIS

8: METAMORPHOSIS
Nicole Beutler Projects (NL)
Sluiten

Nicole Beutler Projects (NL)

8: METAMORPHOSIS

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

'Een imponerende dansopera.' schreef de Volkskrant. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten moeiteloos tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

Julidans

Imponerende dansopera

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. 8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van verandering. Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – creëren een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd. Geïnspireerd op de zinsbegoochelende kunst van M.C. Escher, de Metamorphosen van Ovidius en Henry Purcells The Cold Song, nodigt 8: METAMORPHOSIS nemen je mee de schemerzone in. Een hoopvol én bedreigend tussengebied, waar verandering mogelijk is. Maar hoe radicaal moet die verandering zijn? Is vernietiging noodzakelijk voordat we op een nieuwe manier leren samenleven?

'Een waanzinnige energie breekt los uit de fanatieke percussie. Wie wil veranderen moet durven breken, wie wil vervormen moet structuren ontdooien. Indrukwekkend is het neerdalende lichtraster, dat als een tot leven gewekt Escher-werk zich over de dansers uitspreidt en hen gevangen houdt.' - de Volkskrant

Voordat Beutler een choreografie-opleiding ging volgen, studeerde ze aan de kunstacademies van München en Münster. Ze kent de kracht van het beeld. Met even grote precisie schildert ze met lichamen op de dansvloer. Haar voorstellingen zijn multimediaal, filosofisch, poëtisch en altijd met subtiele humor. Beeldende momentopnamen van ons eigen tijdperk, zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Na 5. Echo, Les Sylphides en 7. TRIPLE MOON wordt Beutler inmiddels vaste gast op Julidans. Ook is ze een van de iniatoren van WE LIVE HERE, de Julidans Summer Academy voor dansprofessionals.

Credits

concept, regie, choreografie Nicole Beutler
muziek Gary Shepherd
slagwerk Frank Rosaly
performers en medemakers Felix Schellekens, Dominic Kraemer, Arnout Lems, Rob Polmann, Timo Tembuyser, Christian Guerematchi. Sebastian Pickering Pedersen (stagiair)
tweede cast João Dinis Pinho, Tijmen Teunissen (stagiair)
lichtontwerp Minna Tiikkainen
kostuums Jessica Helbach
decorontwerp Julian Maiwald
dramaturgie Igor Dobricic
artistiek assistent Justa ter Haar
dramaturgisch advies Fabienne Vegt
productie Nicole Beutler Projects
coproductie Operadagen Rotterdam, Internationaal Theater Amsterdam
met steun van Ammodo, Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst