Juli

Homepage
Homepage

Dans

1 juli - 16 juli — 2021

JULIDANS 2021: NEVER STOP DANCING

De zomer van 2021 geeft het podium aan de 30ste editie van Julidans. Na een jaar van lockdowns en livestreams zijn we blij dat we een uitgesproken programma kunnen presenteren dat u live in de theaters kunt beleven van 1 t/m 16 juli.

-|-Ons motto dit jaar is NEVER STOP DANCING. Verschillende generaties choreografen inspireren elkaar, doen crossovers met andere kunstvormen of reageren op maatschappelijke thema’s. Uiteenlopende locaties in Amsterdam, met Internationaal Theater Amsterdam als kloppend hart, presenteren de grote meesters, enfants terribles én nieuwe iconen van de hedendaagse dans. Grensverleggende, gedurfde en verrassende voorstellingen inspireren kenners en nieuwsgierige geesten.

Language NP Language no problem ELENIT ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
Sluiten Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS ELENIT
01 jul '21 t/m 02 jul '21
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.
Language NP Language no problem Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart Sharon Eyal & Gai Behar (IS) / L-E-V
Sluiten Sharon Eyal & Gai Behar (IS) / L-E-V Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart
09 jul '21 t/m 13 jul '21
In Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart ondernemen negen dansers een intense reis door de ups en downs van liefdesrelaties. Explosieve hedendaagse dans wisselt af met precieze bewegingen afgeleid van de academische dans en ‘moves’ uit de vogue - niet zonder ironische knipoog.
Language NP Language no problem The Goldberg Variations, BWV 988 The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
Sluiten Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas The Goldberg Variations, BWV 988
04 jul '21 t/m 07 jul '21
Samen met pianist Pavel Kolesnikov gaat De Keersmaeker in dialoog met de Goldbergvariaties, in een solovoorstelling die ze zelf danst. Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot voortdurende verandering en tegelijk het behoud van een onveranderlijke kern.
Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE Julidans x WhyNot: OFF VENUE
Language NP Language no problem NEPTUNE NEPTUNE LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM
Sluiten LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM NEPTUNE
15 jul '21 t/m 16 jul '21
Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de identiteit van zwarte vrouwen.
Language NP Language no problem O S C A R O S C A R Arno Schuitemaker (NL)
Sluiten Arno Schuitemaker (NL) O S C A R
15 jul '21 t/m 16 jul '21
Bevrijdende ervaring van het soort dat de toekomst van het theater zal bepalen.
Language NP Language no problem Tremble Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / ICK Dans Amsterdam
Sluiten Andreas Hannes (NL/GR) / ICK Dans Amsterdam Tremble
09 jul '21 t/m 11 jul '21
Stedelijk Museum en Julidans presenteren samen een huppelvoorstelling van Andreas Hannes in de Schiphol Entree van het museum. Laat u niet misleiden door deze simpele kwalificatie. Er wordt inderdaad gehuppeld. Maar dat leidt tot onvermoede hoogten.

Veilig naar Julidans

Julidans houdt zich aan de geldende corona- maatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De Rijksoverheid zet testen voor toegang in om sociale en culturele activiteiten op een veilige manier te faciliteren. Mogelijk heeft u, naast uw toegangsticket, ook een negatieve testuitslag nodig.

In de periode voor aanvang van de voorstelling ontvangen kaartkopers aanwijzingen met betrekking tot de dan geldende toegangsmaatregelen omtrent Covid-19. Dit zouden meerdere berichten kunnen zijn, al naar gelang het overheidsbeleid bekend wordt of wijzigt. Kaartkopers kunnen deze mails tot vlak voor aanvang van de voorstelling nog ontvangen, dus houdt de mailbox goed in de gaten. Mails kunnen vanuit Julidans, maar ook vanuit de theaters waar de voorstelling plaatsvindt, worden verstuurd.

NIEUWS

Language NP Language no problem Julidans en het Coronatoegangsbewijs Julidans en het Coronatoegangsbewijs
Language NP Language no problem Julidans magazine Julidans magazine
Language NP Language no problem WhyNot X Julidans: OFF VENUE WhyNot X Julidans: OFF VENUE
Language NP Language no problem Julidans 2021 kaartverkoop start 10 juni Julidans 2021 kaartverkoop start 10 juni
Language NP Language no problem Big Pulse Dance Alliance - waar Julidans deel van uitmaakt - geselecteerd voor medefinanciering door Europese Unie Big Pulse Dance Alliance - waar Julidans deel van uitmaakt - geselecteerd voor medefinanciering door Europese Unie