Julidans 2020 gaat niet door

COVID-19 grijpt wereldwijd hard in. De maatregelen die door de regeringen – nationaal en internationaal - zijn ingesteld om het virus te bestrijden, zorgen ervoor dat ook wij genoodzaakt zijn om Julidans voor dit jaar te annuleren.

Julidans 2020 gaat niet door

Never stop dancing

De zomer dat we onze dertigste editie gingen presenteren van 30 juni t/m 12 juli. 12 dagen een viering van de hedendaagse dans met grensverleggende, gedurfde en verrassende voorstellingen van grote meesters en nieuwe iconen op 9 locaties in Amsterdam. Dertig jaar Julidans waarin de historie van de hedendaagse dans een plek kreeg, weliswaar op nieuwe, eigenzinnige wijze en waarin verschillende generaties makers hun visie op het bewegende lichaam en de wereld waarin we leven zouden laten zien.

De afgelopen weken zijn we doorgegaan met het organiseren van het festival waarin we stuitten op vele uitdagingen. Gezelschappen waren niet meer in staat om te repeteren en nieuwe producties af te maken of om te reizen door grenzen die dicht zijn. Al met al vallen tournees om, zijn theaters dicht en worden festivals op grote schaal geannuleerd.

Met alle makers en gezelschappen zijn we in contact om hun voorstellingen alsnog een plek te geven in Julidans ’21 of ’22. Ook zijn we in gesprek met onze hoofdproducent Internationaal Theater Amsterdam (ITA) over het presenteren van Julidansvoorstellingen binnen de seizoensprogrammering. De makers gaan in ieder geval op enige manier terugkomen in de toekomst.

Met pijn in ons hart versturen we dit bericht, maar de gezondheid en veiligheid van medewerkers, dansers, choreografen en het publiek staat voorop. Achter de schermen werken we door en zijn we bovendien een nieuwe website aan het ontwikkelen. Daar verschijnt volgende week alsnog het volledige programma van Julidans 2020.

Mensen in bezit van een early bird kaartje voor een van de voorstellingen die al eerder in de verkoop zijn gegaan, ontvangen z.s.m. bericht.

Blijf zoveel mogelijk binnen en houd afstand, want alleen samen dansen we de zon weer op.

Never stop dancing,

Team Julidans