CONTEXT

‘Wat heb ik zojuist eigenlijk ervaren?’ Het is niet ongebruikelijk dat voorstellingen tijdens Julidans vragen oproepen en uitdagen tot nadenken. Om meer inzicht te bieden en een diepere betrokkenheid te stimuleren, organiseert Julidans een contextprogramma. Dit omvat nagesprekken en themagesprekken, die het werk van de artiesten in een breder perspectief plaatsen. Laat je verwonderen door films en installaties, en als je zin hebt om zelf in beweging te komen, nodigen we je uit om na afloop te dansen tijdens de afterparty's in ITA.

Artist talks
Na afloop van vele voorstellingen organiseren we met de maker(s) een nagesprek. Hierin wordt onder leiding van een gespreksleider gesproken over de drijfveren en werkwijzen van de choreograaf en is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Houd deze pagina in de gaten om te zien met wie, waar en wanneer gesprekken zijn.

Contextgesprekken
Met de samenstelling van het festivalprogramma zoeken we naar voorstellingen die een reflectie zijn van de huidige tijdgeest. Tijdens het festival gaan we verder in gesprek over deze thema’s

en plaatsen we dans met choreografen en specialisten in een bredere context. Houd deze pagina in de gaten om te zien met welke makers en specialisten we in gesprek gaan en praat mee!

Jullie dansen
Kom met ons dansen! Tijdens Julidans wordt
de ITA-brasserie een paar keer omgebouwd tot dansvloer na afloop van de voorstellingen. Op vrijdag 5 juli doen we dit met DJ STREAMER, op vrijdag 12 juli met de dansers van Zona Franca en op zaterdag 13 juli met Club Guy & Roni.

Film
To Rave the Racial is een film van choreografen Davi Pontes en Wallace Ferreira die we tijdens Julidans van 3 t/m 9 juli doorlopend presenteren in de ITA Salon. In deze film verkennen Pontes en Ferreira ruimtelijkheid zonder traditionele constructies van ruimte en tijd. Ze gebruiken choreografische technieken om een ethisch kader voor Zwarte levens te schetsen dat tijdsgrenzen overstijgt.

Boekpresentatie
Choreograaf Femke Gyselinck (een van de artistiek leiders van GRIP) deed onderzoek naar de ambiguïteit van de vorm van letters, en de mogelijke vertaling naar beweging ervan. Het resultaat werd de voorstelling Letters 2 Dance, welke te zien was tijdens Julidans 2022, en
het boek Character. Dit boek is gemaakt in samenwerking met fotograaf Joris Kritis en is ondersteund door Julidans. Wees welkon bij de boekpresentatie in de rotonde van ITA op zondag 7 juli om 13:00 uur.

Workshops
Verschillende makers en dansers uit het festival geven tijdens Julidans workshops. Soms voor professionals, soms voor amateurs en alles er tussen in. Meedoen? Kijk op julidans.nl/context voor wanneer en waar workshops te volgen zijn. -|-

We Live Here
Professionals programma
WE LIVE HERE is de jaarlijkse zomeracademie waarmee Nicole Beutler tijd en ruimte maakt voor experiment, onderzoek en reflectie. Elke zomer, aan het einde van het seizoen, verzameld een (kleine) tijdelijke community van professionals in de podiumkunsten en daarbuiten zich om samen te werken, samen te denken en zich in elkaar praktijk onder te dompelen. Het is een volle, rijke en verdiepende week met excursies, workshops, trainingen, lezingen en gesprekken. Dit jaar is de zomer academy thematisch verbonden aan het vooronderzoek voor de nieuwe voorstelling NOW WE ARE EARTH.

Voor het actuele programma of deelname zie www.nbprojects.nl.


Visiting Artist Programme
Professionals programma
Visiting Artist Programme is een project
van Big Pulse Dance Alliance, een samenwerkingsverband van Europese dansfestivals waarvan Julidans deel uitmaakt (bigpulsedancealliance.eu). Vanuit dit netwerk worden nieuwe dansmakers voorgedragen om Julidans te bezoeken. En zo worden een zestal internationale choreografen samengebracht met Nederlandse danskunstenaars om gezamenlijk voorstellingen te bezoeken, choreografen te ontmoeten, een speciale masterclass te volgen met als doel het uitwisselen van kennis en ervaring.