15 maart / Julidans

Julidans 2023 - eerste choreografen bekend

Een tipje van de sluier. Vol trots maken we de eerste namen bekend van Julidans 2023. Het festival vindt plaats van 2 t/m 16 juli op meer dan 10 locaties in Amsterdam - met Internationaal Theater Amsterdam als festivalhart.

Tijdens Julidans 2023 presenteren we wereldpremières van choreografen Alexander Vantournhout (België), Marcela Levi & Lucía Russo (Brazilië) en Andreas Hannes (Griekenland/Nederland). De Noorse dansmaker Elle Sofe Sara zou vorig jaar met haar grootschalige productie Vástádus eana / The answer is land op Julidans staan, maar door stakingen bij SAS airlines waren we genoodzaakt de voorstelling te annuleren. We zijn blij haar dit jaar weer uit te kunnen nodigen.

Daarnaast zijn we verheugd dat op Julidans 2023 vier Big Pulse producties te zien zijn. Big Pulse Dance Alliance, het samenwerkingsverband van twaalf Europese dansfestivals en -instellingen dat in 2021 startte, heeft als doel de hedendaagse danssector te promoten, te versterken en te verbreden. Vorig jaar ondersteunde het netwerk een aantal spannende dansproducties die vorig jaar gemaakt zijn en nu met veel succes internationaal touren.

Julidans presenteert dit jaar vier projecten: de voorstellingen Navy Blue van Oona Doherty en C A R C A Ç A van Marco da Silva Ferreira. Ook staan twee buitenprojecten op het programma, waarvoor verschillende pleinen en straten in Amsterdam als podium dienen: WOODS van Clarice Lima / Futura & Linha de Fuga en City Horses van Byström Källblad.

En er volgt nog véél meer! Binnenkort maken we het volledige programma bekend en start de kaartverkoop. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

AANMELDEN JULIDANS NIEUWSBRIEF