25 januari / Julidans

Vacature medewerker Communicatie Dans

Bij Internationaal Theater Amsterdam en Julidans zijn wij op zoek naar een sterke Communicatie medewerker met een enorme passie voor dans. (32-36 uur per week).

Sta jij te popelen om anderen te overtuigen van de kracht en schoonheid van dans? Weet jij precies hoe je het publiek aanspreekt en bereikt met complete marketingcampagnes? Reageer dan snel op deze vacature!

Als Medewerker Communicatie werk je de helft van je tijd voor Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en de helft van je tijd voor Julidans. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) produceert én programmeert toonaangevende theater- en dansvoorstellingen. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen acteursgezelschap, maar ook van vele andere toneel- en danskunstenaars uit binnen– en buitenland. Het is een creatieve en inspirerende omgeving om te bezoeken en in te werken.

Julidans is een internationaal festival voor hedendaagse dans en vindt jaarlijks plaats op meerdere locaties in Amsterdam, waaronder Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Theater Bellevue, Vondelpark Openluchttheater, Bijlmerparktheater en de Meervaart. Het festival toont eigenzinnige choreografen die door middel van het bewegende lichaam hun visie op persoonlijke of maatschappelijke thema's tonen. Naast het presenteren van voorstellingen organiseert het festival een contextprogramma met workshops, nagesprekken en ontmoetingen met de choreografen.

Julidans en Internationaal Theater Amsterdam willen beiden diverse en inclusieve organisaties zijn. Organisaties die ruimte bieden aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruiken om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Jouw rol in ons team

Jij bent dé persoon op het gebied van marketing en communicatie met betrekking tot dans. Jij leidt alle marketinginspanningen voor Julidans vlekkeloos en met passie, en je weet precies hoe je het juiste publiek moet aanspreken én bereiken. Of het nu gaat om een artikel in de krant, of een sterke betaalde social media campagne - jij weet precies hoe je Julidans en andere dansvoorstellingen aan de man moet brengen.

Je hebt gevoel voor het artistieke proces, en je zet jouw heldere communicatie, organisatie-skills, creatieve manier van denken en scherpe pen in om ons team én onze zichtbaarheid te versterken.

Jouw uitdagingen

 • Je ontwikkelt een sterk marketingplan voor Julidans en voor andere dansvoorstellingen, altijd binnen budget. Deze plannen weet je zelf vervolgens goed uit te voeren: van het inboeken en briefen van advertenties en programmabrochures, tot het schrijven van sterke copy voor social media, e-mail marketing en alles daar tussenin;
 • Je maakt een gedetailleerde pr-planning, je onderhoudt het contact met de pers, bedenkt relevante haakjes, schrijft persberichten, en pitcht en coördineert artikelen, interviews en evenementen;
 • Je stuurt andere creatieven aan en zorgt ervoor dat alles op tijd af is en toetst op de gewenste kwaliteit. Denk aan o.a. grafisch vormgevers, fotografen en tekstschrijvers, maar óók ambassadeurs van het festival. Je weet deze te vinden en op de juiste manier aan te sturen;
 • Je houdt alle stakeholders op de hoogte en reflecteert op je werk, zodat de processen steeds weer verbeterd kunnen worden.

Jij

 • Bent communicatief sterk;
 • Beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel: je bent niet bang om de leiding te nemen over een project en zorgt ervoor dat je controle houdt over iedere situatie;
 • Functioneert als de beste in een hectische omgeving;
 • Gaat georganiseerd en secuur te werk;
 • Weet zelf prioriteiten te stellen en deze goed te communiceren met collega’s;
 • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kunt snel schakelen en houdt ervan om met veel projecten tegelijk bezig te zijn;
 • Woont bij voorkeur in (de buurt van) Amsterdam;
 • Hebt passie voor theater en/of kunst of cultuur.

Wij bieden jou

 • Werken met een leuk team en een bruisende werkplek midden in de stad;
 • Salaris conform CAO Toneel & Dans;
 • 27 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband (o.b.v. 40 uur);
 • Mooie voorstellingen die je mag bezoeken;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd in deze functie?

Bij ITA vinden we het belangrijk dat alle sollicitanten op een gelijkwaardige en rechtvaardige manier worden beoordeeld. Daarom doen wij aan competentiegericht werven en selecteren. Door ons te richten op competenties objectiveren we de processen zoveel mogelijk en is de kans kleiner dat onbewuste vooroordelen en voorkeuren onbedoeld een rol spelen tijdens de selectiebeslissing. Wij zullen alle kandidaten op de volgende twee punten beoordelen: passie voor (hedendaagse) dans en de competentie plannen en organiseren.

Is deze functie je op het lijf geschreven, upload dan uiterlijk maandag 29 januari je cv en je antwoord op de bovenstaande vragen via de volgende link: https://ita.homerun.co/medewerker-communicatie-dans/nl

Heb je nog vragen? Neem contact op met Anita van Dolen (anita@ita.nl).