27 juni / Julidans

WORKSHOP DOOR SONYA LINDFORS

WORKSHOP DOOR SONYA LINDFORS
Zaterdag 15 juli, 14:00 - 16:30
Locatie: Podium Mozaïek

Omgaan met F(r)icties - naar een decoloniaal, speculatief en feministisch podium


Laten we het hebben over ficties en fricties, speculatieve praktijken en over waarom intersectionaliteit zo f***ing moeilijk is! Laten we praten over geesten die rondspoken op onze podia en over de kracht van het theater als plek waar wonderen geschieden!

Sonya Lindfors (zij/haar) is een bekroonde Kameroens-Finse choreograaf, facilitator en artistiek directeur van de antiracistische en contra-hegemonische kunstorganisatie UrbanApa in Helsinki (www.urbanapa.fi). De afgelopen jaren heeft ze zich beziggehouden met speculatieve en dekoloniale praktijken, waarbij ze de potentie van kunst en het podium opriep om de dominante verhalen en machtsstructuren uit te dagen. In het werk Cosmic Latte, te zien op Julidans, benaderen Lindfors en haar werkgroep een speculatief kader: Hoe zou een dekoloniale toekomst eruit kunnen zien? Hoe zou dat op het podium benaderd kunnen worden?-|-In deze 2,5 uur durende workshop worden deelnemers uitgenodigd om het onderwerp, ficties en fricties, te benaderen door te discussiëren, te luisteren, te schrijven en voorzichtig te bewegen. De workshop zal een korte pauze bevatten. Deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen op een niveau dat voor hen passend is.

De sessie is antiracistisch en feministisch, bekijk de ethische richtlijnen van Urban Apa.

TOEGANKELIJKHEID

Taal van de workshop → Engels

Podium Mozaïek is rolstoeltoegankelijk. Onze theaterzaal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een lift. Als u contact met ons opneemt (tel. 020-5800380) wanneer u speciale wensen heeft betreffende een plaats, kunnen wij de meest geschikte stoel(en) voor u reserveren. Aan de achterzijde van het pand is een invalidenparkeerplaats.

AANMELDEN?

WORKSHOP DOOR SONYA LINDFORS

Zaterdag 15 juli, 14:00 - 16:30
Locatie: Podium Mozaïek

Deze workshop is gratis. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je hier aan.