Vincent Riebeek (NL)

Don't clap for crap

Don't clap for crap
04 jul '23 t/m 06 jul '23
Vincent Riebeek (NL)
Sluiten
Julidans

Don't clap for crap

Vincent Riebeek (NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Remake van een onbetamelijke hedendaagse cultklassieker.

Het duet Don’t clap for Crap (not another shit show) is een remake van Kein Applaus für Scheisse, dat in 2010 voor het eerst werd uitgevoerd door Florentina Holzinger en Vincent Riebeek. De scabreuze pas de deux groeide uit tot cultklassieker. Nu gaat-ie in de reshuffel met Riebeek en de Argentijnse performer Nica Rosés.

Julidans
Hoofdprogramma / Julidans NL

WERELD PEMIÈRE

Duur 75 minuten
Locatie Internationaal Theater Amsterdam
Zaal Studio 1

Voor deze voorstelling hanteren we een leeftijdsadvies van 18+. De voorstelling kent expliciete scenes waarin o.a. naakt, braken, urine en mogelijk aanstootgevend taalgebruik voorkomen.

DON'T CLAP FOR CRAP


'Véél gekker dan uw erotische fantasieën', schreef Knack. 'The vomiting scene is then followed by — what else? — urination', ging The New York Times uit zijn dak. Tja, het absoluut niets verhullende duet van dertien jaar geleden toont zich als een hogedrukpan waarin hoge en lage kunst, circusacts, revueshow en seventies performance art tot een kookpunt komen en de grens tussen kunst en kitsch volledig vervaagt.

Net als in het origineel worden in deze interpretatie begrippen als partnering en virtuositeit uit het klassieke ballet bij de lurven gepakt. Vincent Riebeek doet dat ditmaal in samenwerking met performer Nica Rosés. Virtuositeit bestaat in Riebeeks visie uit een eerlijk partnerschap tussen integere performers, met wat hij 'een echt lichaam met organen' noemt. Zo is de voorstelling ook een ode aan vertrouwen, verbondenheid en zusterschap.
-|-
Zusterschap? Jazeker, Don’t clap for Crap is Riebeeks debuut als vrouwelijke entiteit binnen zijn choreografische praktijk. Riebeek: 'Mijn persoonlijke reis heeft ertoe geleid dat ik mijn genderidentiteit en travestie omarm, en daarmee de mogelijkheden van het lichaam om meerdere identiteiten te belichamen.'

Don’t clap for Crap is een rollercoaster met een grote 'dit kan niet waar zijn'-factor. Onder de niet-voor-gevoelige-magen-performance en bedrieglijke gekkigheid ontvouwt zich een bevrijdend alternatief voor onze prestatiemaatschappij waarin alles onder een filter wordt gelegd. Hier niet. Don’t clap for Crap is in alle opzichten echt.

CREDITS


concept en performance Vincent Riebeek
performance: Nica Roses
techniek Pablo Fontevilla-|-
productie en distributie DANSCO
mogelijk gemaakt door Live Long Burning
coproductie Veem House for Performance (NL), Arsenic (CH) Divert (HR)

MEER JULIDANS

Language NP Language no problem Voice Noise Voice Noise Jan Martens (BE) / GRIP
Sluiten Jan Martens (BE) / GRIP Voice Noise
08 jul '24 t/m 09 jul '24
Stap binnen in het universum van vrouwenstemmen.