Igor Vrebac (KR/NL)

OMG

OMG
Igor Vrebac (KR/NL)
Sluiten

Igor Vrebac (KR/NL)

OMG

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Hoe hoog kun en durf je te gaan? Vijf performers proberen het uit op trampolines. Een larger than life-queeste op zoek naar lijfelijke toewijding en overgave. Met blitse kostuums van modeontwerpster Mirte Engelhard en stuwende beats van componist Tonny Nobel.

Julidans
Podium Mozaïek
NL première

Een speels ritueel vol overtuiging, passie en bezieling

OMG is misschien wel de meest kleurrijke ceremonie die je ooit zult beleven. De performers nemen je mee in een speels ritueel vol overtuiging, passie en bezieling om te voelen hoe ver ze kunnen gaan voordat ze in hogere sferen komen. Springend op verende trampolines zoeken ze naar een collectieve euforie met een Oh My God-factor hoger dan de hemel. Fysiek theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met OMG zijn verhouding tot durven geloven. De voorstelling is het eerste deel van het drieluik Social Body Language over de vraag hoe we ons vandaag de dag fysiek tot elkaar verhouden.

Vrebac maakte voorheen een drieluik rondom gender (Macho Macho, TRÆNS en HEROES) en werd in 2018 genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen voor aanstormend talent. Hij zoekt met zijn werk de fysieke grenzen van het lichaam op en brengt daarmee eigenaardige perspectieven op thema’s zoals gender, identiteit en seksualiteit. Menselijk gedrag is zijn grootste inspiratiebron. 'De intense overgave van de performers dwingt bewondering af.' - Theaterkrant over HEROES.

Credits

concept & choreografie Igor Vrebac
choreografie & performance Inbal Abir, Nicole Geertruida, Max Laros, Anton van der Sluis, Ilija Surla
kostuums & decor Mirte Engelhard
muziek Tonny Nobel
dramaturgie Maarten Bos
lichtontwerp Rob Daanen
productie Stichting Igor Vrebac i.s.m. De Nieuwe Oost
partners Julidans, Podium Mozaïek