Fabien Prioville Dance Company (DE)

POWER MOVES

POWER MOVES
Fabien Prioville Dance Company (DE)
Sluiten
Julidans

POWER MOVES

Fabien Prioville Dance Company (DE)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

'Power moves' is een term uit de streetdance voor bewegingen die bijzonder indrukwekkend, virtuoos en krachtig zijn. Vijf van de beste hiphopdansers van de wereld staan op het podium in een voorstelling over de relatie tussen macht en beweging.

Julidans
Theater Bellevue

Van glamour tot power moves

Macht en haar rituelen hebben altijd ook een fysieke component. Macht bepaalt de 'choreografie' van de lichamen die eraan onderworpen zijn. Een duidelijk voorbeeld zijn koninklijke hoven met hun codes en strikte protocollen. Maar ook zoiets als een verbod op samenscholing of juist het bijeenbrengen van aanhangers voor een speech of protest. Vanuit twee op het oog uiteenlopende dansvormen, de hofdans en de hiphop, onderzoekt Fabien Prioville de invloed van macht op het lichaam. Hij bracht daarvoor vijf virtuoze hiphopdansers uit Zuidoost-Azië bij elkaar. Zij spelen met de contrasten tussen de koninklijke rituelen en de codes van de straat. Van glamour tot power moves, het zijn allemaal elementen van het maatschappelijke bouwwerk van de macht.

Fabien Prioville danste bij een aantal wereldberoemde gezelschappen, waaronder het Canadese La La La Human Steps en Pina Bausch´ Tanztheater Wuppertal. In 2010 richtte hij in Düsseldorf zijn eigen gezelschap op. Als gastchoreograaf wordt Prioville overal ter wereld uitgenodigd, van New York tot Tokio.

Credits

concept & choreografie Fabien Prioville
dans Mohammad Farid Bin Mohd Yasin, Wladislaw Buravzev, Paris Crossley, Shanice Elizabeth Kwok, Ong Xing Kai
lichtontwerp Tobias Heide
productie fabien prioville dance company
coproductie tanzhaus nrw
met steun van Kunststiftung NRW, Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, Stadt Wuppertal