Michele Rizzo (IT/NL)

REACHING

REACHING
08 jul '22 t/m 09 jul '22
Michele Rizzo (IT/NL)
Sluiten
Julidans

REACHING

Michele Rizzo (IT/NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

De club als microkosmos voor hedendaagse rituelen

Wie weleens een raveparty heeft meegemaakt weet dat dit een bijna mystieke ervaring kan zijn. Samen één met de opzwepende beats van de muziek, pulserende lichamen in versnellende beweging. Op het snijvlak van beeldende kunst en dans duiken veertien performers in REACHING in de ravecultuur op zoek naar nieuwe, verbindende rituelen.

Julidans en Stedelijk Museum Amsterdam presenteren gezamenlijk de performance REACHING van Michele Rizzo

Julidans
Julidans Extended

Duur 60 minuten
Locatie Stedelijk Museum Amsterdam
Kaartverkoop via stedelijk.nl

REACHING


REACHING
, het nieuwste werk van choreograaf en kunstenaar Michele Rizzo, is een voortzetting van het langdurige onderzoek naar ravecultuur in relatie tot dans- en performancepraktijken dat eerder vorm kreeg in Rizzo’s werk HIGHER xtn. uit 2018. REACHING destilleert en herconfigureert momenten en ruimtes die karakteristieke ervaringen van het nachtleven vormen. In de performance komen 14 performers nader tot elkaar in een afgepaste choreografie met een geluidscompositie door Billy Bultheel en een lichtontwerp door Theresa Baumgartner.


Rizzo activeert ideeën over zorg, eenheid en transcendentie die zich ontvouwen in een landschap van bewegende lichamen. In een introspectieve maar krachtige choreografie van frictie en samenvloeiing toont REACHING de verborgen ruimte in en rond emoties van extase, euforie en versnelling, door subtiel te verwijzen naar de verlangens en geheime wil van elk individu.
-|-
Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft al langere tijd een goede werkrelatie met Rizzo. In 2018 debuteerde Rizzo’s positief ontvangen werk HIGHER ext. in de context van Freedom of Movement: de Gemeentelijke Kunstaankopen 2018, waarna het werd aangekocht voor de collectie van het museum. In 2021 nam Rizzo deel aan Sketches for the Future, een programma van time-based werken in opdracht van het Stedelijk, en ontwikkelde hiervoor het videowerk Rest (2021), dat voortbouwt op het gelijknamige choreografische werk uit 2020.

De presentatie van Rizzo’s REACHING is onderdeel van een lopende samenwerking tussen Julidans en het Stedelijk Museum Amsterdam. Eerder werd in dit kader samengewerkt aan minor matter (2017) van Ligia Lewis, Us Swerve (2019) van Alex Baczynski-Jenkins, en Andreas Hannes’ Tremble (2021).

REACHING werd in oktober 2021 ontwikkeld bij KW Institute for Contemporary Art Berlin (Kunst-Werke Berlin) in opdracht van KW Institute for Contemporary Art Berlin en Julia Stoschek Collection.

MEER

Language NP Language no problem Voice Noise Voice Noise Jan Martens (BE) / GRIP
Sluiten Jan Martens (BE) / GRIP Voice Noise
08 jul '24 t/m 09 jul '24
Stap binnen in het universum van vrouwenstemmen.