Julidans Extended: at the Park

Julidans
Julidans Extended: at the Park
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Shailesh Bahoran (NL), Codarts (NL), Joeri Dubbe (NL), Daouda Keita & Adiara Traore (ML)

In het Vondelpark Openluchttheater zie je (inter)nationale danstalenten uit het programma van Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans.

MEER INFORMATIE

Shailesh Bahoran / ISH & Korzo producties (NL) - Blood

Ultieme verbroedering van culturen.
In Blood werkt hiphopchoreograaf Shailesh Bahoran (o.a. ISH) met de familieband van de dansende broers Eddy en Ramos Vidal. Hun dansstijlen en hun Angolese erfenis mengt hij met de Indiase muziek van Raj Mohan. Blood toont hoe broers samenkomen in moeilijke tijden, en over hoe het is je familie achter te laten en een nieuwe wereld binnen te treden.

Benoit Couchot & Stephen Shropshire / Codarts (NL) - Mutiko Ala Neska & The Golden Pas De Deux

De dansopleiding van Codarts in Rotterdam telt zo’n tweehonderd dansstudenten van dertig nationaliteiten. Drie van hen zijn geselecteerd voor de Codarts-presentatie op Julidans 2017.
Met zijn zelf gedanste solo Mutiko Ala Neska won choreograaf Benoit Couchot de Public’s First Choice Award en de Public’s Final Choice Award op het Internationales Solo Tanz Theater Festival in Stuttgart. Dansers Celine Wetzels en Lukáš Nastišin hadden het voorrecht te mogen werken met choreograaf Stephan Shropshire, die The Golden Pas De Deux voor hen maakte.

Joeri Dubbe / Korzo producties (NL) - dAIsy (voorstudie op Kiraly)

Wie is meer mens: de mens of de cyborg?
Gefascineerd door de vraag hoe ver de wetenschap kan gaan om via kunstmatige intelligentie een mens te imiteren, koppelt choreograaf Joeri Dubbe danseres Carolina Mancusco als een cyborg aan machines die in al haar behoeftes voorzien. Als emotie, rationeel denken en verbeelding overbodig zijn geworden, wat gebeurt er dan met de vrije wil? Veelbekroond choreograaf Joeri Dubbe maakte dAIsy als voorstudie op zijn duet Kiraly.

Daouda Keita & Adiara Traore (ML) - Kumaka-ca!

Tussen een groot aantal Afrikaanse beeldjes dansen Daouda Keita en Adiara Traore uit Mali een duet over de ander die in ons is geslopen. Stemmen van voorouders en politici, die bezit van ons nemen en tot ons spreken. Ze controleren ons, terroriseren ons, transformeren ons en … behagen ons. Ze beschermen ons, adviseren ons, en soms verleiden ze ons tot het kwade.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.