Julidans NL: I Can See Myself Through Your Eyes

Julidans
Julidans NL: I Can See Myself Through Your Eyes
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans NL / Julidans
Uitvoerenden:
Cecilia Moisio & Ineke Vandoorn (NL)

Om medische redenen kan deze voorstelling op 6 juli niet doorgaan. Gekochte kaarten worden automatisch teruggestort. Kaarthouders ontvangen z.s.m. bericht.
We hebben wel een vervangende voorstelling gevonden voor 6 juli: Even Worse van Guilherme Miotto / Dans Brabant & Podium Bloos. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

MEER INFORMATIE

Uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum bleek dat minstens een op drie podiumkunstenaars hevige angstklachten heeft voor en tijdens een optreden. Hoe goed je ook bent (danseres/choreograaf Cecilia Moisio won in 2014 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en jazz-zangeres Ineke Vandoorn de Edison Jazz Award 2001), het is nooit makkelijk met negatieve kritiek om te gaan. Moisio en Vandoorn namen deze angst als uitgangspunt voor hun duet I Can See Myself Through Your Eyes.
De toeschouwers zitten in een kring rond de performers, heel dicht op hun huid. Zij spelen een spel van kijken en bekeken worden. Moisio (die al eerder op Julidans te zien was met It's Not You, It's Me) en Vandoorn vragen zich af hoe ze om kunnen gaan met kritiek. Zijn we een autonoom individu, zoals we graag denken, of alleen een weerspiegeling van de meningen van anderen? Moisio vertaalt die vragen naar de haar typerende rauwe maar strakke en beheerste dans, Vandoorn naar zang. Zo gaan de twee vrouwen een steeds fellere dialoog aan over het kunstenaarschap in de moderne tijd.

“Beiden combineren stem en beweging, beiden excelleren in het eigen domein. Een stroom woorden, positief en negatief, wordt vertaald in dans. Gaandeweg voel je hoe diep kritiek een mens kan raken. De ironische oplossing van dit veerkrachtige tweetal: ze ensceneren hun eigen moment of fame, vol glitter, glamour en galajurken. Om daarna de draad weer op te pakken”, schreef de recensent van de Volkskrant (★★★★), die zich overigens bewust was van de moeilijkheid om een voorstelling over de angst voor kritiek te recenseren.