ON THE CUSP

Julidans
ON THE CUSP
Genre:
Theater
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Julidans
Uitvoerenden:
Ian Kaler (AT) / Cullberg

‘Origineel, toegankelijk en tot nadenken stemmend’, zo noemt het wereldberoemde Zweedse Cullberg Ballet het werk van Ian Kaler, en vroeg hem een nieuw werk voor hen te creëren. Het past in de nieuwe koers van het gezelschap, dat zijn deuren openzet voor origineel talent. ON THE CUSP is een groots opgezette voorstelling met veertien dansers over het verlangen bij de groep te horen, voortgestuwd door energieke elektrorock.

MEER INFORMATIE

De titel ON THE CUSP verwijst naar de drempel tussen jeugd en volwassenheid. Dat moment waarop we ‘iemand worden’, op zoek zijn naar onze plek in de wereld. Iedere danser van het Cullberg brengt zijn eigen verhaal mee, samen vormen ze een groep. In een decor dat eruit ziet als een sporthal, of een gymzaal, rijgt Kaler die verhalen aan elkaar en verbindt het biografische met de verbeelding.
Nooit eerder maakte Kaler zo’n grootschalige voorstelling, maar hij vliegt er vol in. Met veertien dansers, live video en de elektrorock van de band Planningtorock maakt Kaler een serie portretten van de dansers in een groots opgezette productie over opgroeien en groepsgevoel.

“Ian Kaler behoort tot de besten van zijn generatie. Zijn werk fascineert me al sinds ik zijn queer solo Save a horse, ride a cowboy zag, die hij maakte als student in Berlijn. Hij is origineel, durft risico nemen en heeft een unieke stijl. Zijn werk sleept je mee, is toegankelijk en zet aan tot nadenken’, zegt Gabriel Smeets, artistiek directeur van Cullberg.

Het Britse Planningtorock – het alter ego van de transgender elektrocomponist en producer Jam Rostron – schreef tijdens het creatieproces een soundtrack bij de voorstelling. ON THE CUSP is een virtuoze dansvoorstelling met de energie van urban dance en rock.

PROGRAMMAVEL
Julidans laat uit duurzaamheidsoverwegingen minder papieren dagvellen drukken. Bekijk daarom hier het programma met meer informatie over en rondom de voorstelling

Voorbeschouwing 20:00 - 20:15u | Pleinfoyer
Voorafgaand aan deze voorstelling is er een voorbeschouwing in de Pleinfoyer. De choreograaf, de dansers, de ideeën van de makers, de geheimen uit de keuken: in 15 minuten hoort u wat u moet weten om goed beslagen de zaal te betreden. En vooral: om nóg meer van de voorstelling te genieten. Toegang is gratis en u kunt uw drankje meenemen.

Talking Together
Na de voorstelling organiseren Inge Koks en Sonja Augart Talking Together: een goed gesprek over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de voorstelling maar niet óver de voorstelling. Talking Together doen we backstage en wellicht schuift de choreograaf en/of een danser nog aan om mee te praten. Meld je via de website gratis aan tijdens het bestelproces. De bar is open.