Julidans Extended: Hors-Champ

Julidans
Julidans Extended: Hors-Champ
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
I'M Company / Ivana Müller (FR/HR)

Een hele bijzondere ervaring buiten ('hors') het traditionele veld ('champ') van het theater: Hors-Champ wordt opgevoerd in een kolonie tweepersoonstentjes en gespeeld door jou, de toeschouwer. 'Hors champ' verwijst ook naar de wildernis, naar hen die wildkamperen, zich buiten de gebaande paden begeven of buiten de samenleving staan.

MEER INFORMATIE

In deze openluchtvoorstelling ontmoet je iemand die je (nog) niet kent. In een kleine tent, van de soort die je aantreft op de camping, maar ook onder bruggen in steden of in vluchtelingenkampen. In Hors-Champ is jouw tent een besloten en veilige ruimte voor een stuk met jezelf als een van de twee hoofdrolspelers. Een voorstelling die gaat over onze natuur en onze cultuur, onze relatie met anderen, over leven (en overleven). En dat dus allemaal in dat ene kleine tentje!

In elk van deze tenten vinden de deelnemers een script dat hen door de conversatie leidt. Je leest simpelweg de conversatie voor, uit het zicht van de anderen. Maar ook al is er een scenario en hoef je niet te improviseren, toch maak je met zijn tweeën zelf deze voorstelling - samen schrijf je aan de scènes die zich afspelen in jullie tent. Iedere tent is de plek voor een nieuwe ontmoeting en een nieuw gesprek.

De voorstelling is gratis en doorlopend toegankelijk tussen 15:00 en 18:00. Hors-Champ hanteert de volgende starttijden:

  • 15:00 uur
  • 15:45 uur
  • 16:30 uur
  • 17:15 uur

Hors-Champ is een theaterproject van de Kroatische Ivana Müller, die opgroeide in Zagreb en Amsterdam en tegenwoordig werkt vanuit Parijs. In haar voorstellingen, installaties, toneelstukken, video, hoorspelen en theatrale tochten onderzoekt Müller het politieke in het theater, verbeeldt ze de geschiedenis van (historische) plekken en zoekt ze naar manieren om de de toeschouwer te betrekken. Haar voorstellingen zijn te zien op grote festivals overal ter wereld, zoals de Biënnale van Venetië.

In het hoofdprogramma van Julidans is ook Müllers voorstelling Conversations Out of place te zien.