14 april / Julidans

OPEN CALL VOOR MENSEN DIE DE HOOFD- OF SCHOUDERSTAND KUNNEN UITVOEREN

Zet jij de wereld op zijn kop? Julidans, het Internationaal Festival voor Hedendaagse Dans in Amsterdam, zoekt een groep mensen die op hun hoofd kunnen staan als onderdeel van de outdoor groepsperformance Woods, die onderdeel is van het festival. We nodigen je uit onderdeel te zijn van een ‘bos van mensen’, dat het perspectief van het publiek letterlijk om zal keren.

OVER HET FESTIVAL...

Van 2 t/m 16 juli vindt de 32e editie van Julidans plaats. Met Internationaal Theater Amsterdam als festivalcentrum presenteren eigenzinnige dansmakers hun nieuwste voorstellingen in verschillende theaters in Amsterdam. Daarnaast organiseren we buitenprojecten op verschillende pleinen en straten in Amsterdam.

-|-OVER HET WERK...

Woods brengt dans en beeldende kunst samen om unieke en krachtige landschappen in de steden te creëren, waarbij hij het idee van vergankelijkheid en instabiliteit van het lichaam, de natuur, het klimaat en collectieve praktijken nastreeft. Wanneer ondersteboven, keert het lichaam de ruimte om en bevraagt het de tijd. Hoe lang kan het lichaam weerstand bieden? Hoe lang kan het bos weerstaan?


Meer informatie over WOODS

WIJ ZOEKEN:

• Mensen die in staat zijn op de hoofd- of schouderstand kunnen (ongeacht hoe lang je in deze positie kunt blijven)
• Bijvoorbeeld: amateurs op het hoofd staan beoefenen zoals studenten dans, yoga, hiphop, capoeira, circus en gymnastiek, inclusief alle geslachten, kleuren en leeftijden, om hier een uitgestrekt bos van te maken

BELANGRIJKE DATA:

Open Call: 14 april t/m 21 mei 2023
Workshops: 6 & 7 juli 2023
Performances: 8 & 9 juli 2023

-|-WIJ BIEDEN:

• Een vrijwilligersvergoeding;
• De mogelijkheid om enkele voorstellingen van het festival gratis of met korting te bezoeken;

AANMELDEN

Stuur een motivatie op basis van het volgende (maximaal 300 woorden):

1. Een beschrijving van je vaardigheden in het op je hoofd staan
2. Korte motivatie om mee te doen aan Woods
3. Je naam, telefoonnummer, leeftijd en een portretfoto

Aanvragen worden beoordeeld door het team van Julidans en de choreografen en dienen vóór 21 mei 2023 te worden ingediend bij eefje.vandenbroek@julidans.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Eefje van den Broek.