27 maart / Julidans

Skate workshop, doe mee!

Skate workshop - 4 mei 2024

Ben jij dol op skaten en niet bang om op het podium te staan? Tussen de 8 en 30 jaar oud en al wat ervaring op een skateboard? Mette Ingvartsen komt op 15 & 16 juli met de voorstelling Skatepark naar Amsterdam. Door mee te doen aan de gratis workshop op 4 mei bij House of Urban Sports maak je kans om deel te nemen aan de voorstelling.


De legende wil dat skateboarden werd geboren op een dag dat lage golven de surfers in Los Angeles dwongen het asfalt op te zoeken. Skaten groeide uit tot een merkwaardige choreografie in de publieke ruimte, die intussen stevig verankerd is in de stedelijke cultuur, ook in Amsterdam.
-|-
In Skatepark verkent choreografe Mette Ingvartsen de snelheid en energie van beweging op wielen - een fysieke herinnering uit haar eigen jeugd. Ze werkt daarvoor samen met een vaste groep skaters en dansers én maakt plaats voor lokale skaters. Tijdens de workshop ontdekken we de kracht van de lokale community en er wordt gezamenlijk gewerkt aan de openingsscène van de voorstelling die tijdens Julidans in Amsterdam te zien zal zijn.

De workshop vindt plaats op 4 mei, van 10:00 - 13:00 uur bij House of Urban Sports.

Meld je aan via het aanmeldformulier