21 juni / Julidans

WORKSHOP HUPPELEN MET ANDREAS HANNES

Sinds 2017 is Andreas gestart met het beoefenen van continu huppelen. De beweging van het huppelen is een historische, interculturele beweging voor het menselijk lichaam. Het heeft betrekking op een lichamelijke ervaring die iedereen kent. Onze kracht en drang om te bewegen, om afstand te overbruggen, die zijn oorsprong vindt in onze kindertijd, in de achtertuinen en straten van de stad en die zich heeft verplaatst via volks-, straat- en clubdansen, wordt in deze praktijk gebruikt om de verbeelding van landschappen en relaties te stimuleren. Huppelen is een uitdrukking van vitaliteit en levendigheid van ons lichaam en de ruimte.

De workshop
Tijdens de workshop doorlopen we de basistraining en -principes van het doorlopend huppelen, waarbij we onderzoeken hoe het evenwicht en het gewicht binnen deze beweging werken. We oefenen op de maat van de muziek in alle richtingen en zoeken naar alle mogelijke variaties en verbanden met dansen die we al kennen. We zullen ook oefenen hoe om te gaan en te spelen met andere huppelaars in de ruimte.

Iedereen is welkom bij de workshop, ongeacht leeftijd of danservaring. Huppelen is een goede work-out, vol herhaling, zonder risico op knieklachten. Het geeft veel energie terug terwijl je het doet! Zorg ervoor dat je je sportschoenen/sneakers, korte broek, een flesje water en een kleine snack voor na afloop meeneemt!-|-Praktische informatie
Wanneer: 12 juli - 17:30-19:00
Waar: ITA Studio 2. Ga naar binnen via de backstage ingang: Marnixstraat 427, Amsterdam
Prijs: 14€ te betalen via link, contant of via pin op locatie.
Taal: Engels
Beperkte plekken beschikbaar, schrijf je in voor 5 juli.
Niveau: alle niveaus welkom. Geen danservaring nodig. Volwassenen, laat het ons weten als je beperkingen hebt waar we rekening mee moeten houden.

• MELD JE AAN