Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES)

Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO

Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO
12 jul '24
Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES)
Sluiten
12 jul '24

Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO

Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES)

Let’s go outside! Ook deze zomer verschijnt Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans, in het Vondelpark voor twee inspirerende avonden vol dans in de openlucht. Combineer je zomerse avondwandeling door het park met een dansvoorstelling met internationale allure.

Op vrijdag 12 juli zie je in het Openluchttheater een double bill met étude des hommes van Patricia van Deutekom en TARANTO ALEATORIO van Maria del Mar Suárez.

Festival Julidans
Programmaonderdeel Julidans Open-Air

Locatie Vondelpark Openluchttheater
Duur 75 minuten
Genre Dans
Taal Language no problem

étude des hommes - Patricia van Deutekom / LAVA Collective

In het duet étude des hommes van Patricia van Deutekom wordt het begrip ‘mannelijkheid’ vanuit een vrouwelijke visie en lichaamstaal onderzocht. Dit duet, waarin twee vrouwelijke dansers centraal staan, ontleedt de verschillende betekenissen van ‘homme’, variërend van man, mens, vent, kerel, mannelijk persoon, mensheid, dader tot dode.


Het duet étude des hommes, ontstaan tijdens een residentie bij HUIS Conny Janssen Danst, is een krachtige fysieke en emotionele dialoog tussen twee vrouwen in de dans.

De danseressen van LAVA Collective, het gezelschap van Patricia van Deutekom, duiken diep in de gedragscodes en omgangsvormen die geassocieerd worden met mannelijkheid. Ze dagen elkaar uit, verkennen elkaar voorzichtig en bouwen gestaag op naar een gevoel van verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Welke inzichten biedt dit over de menselijke ervaring?

-|-
Het werk van Patricia van Deutekom is een fysieke en emotionele krachtmeting in dans. Ze heeft een herkenbare danstaal vol gecomprimeerde woede en een rauwe motoriek. Alle menselijke emoties komen voorbij, waarin ze steeds weer de balans opzoekt tussen extremen.

TARANTO ALEATORIO - María del Mar Suárez, La Chachi

Twee vrouwen eten zonnebloempitten in een park, in een deuropening en een binnenplaats. Ze delen een gemeenschappelijke ruimte, een gesprek, de intimiteit van de stilte. De cante (zang) en baile (dans) barsten plotseling los en transformeren het alledaagse tafereel in een magisch intiem spektakel.


Een Taranto is een palo (vorm) van flamenco, oorspronkelijk afkomstig uit het mijngebied van Almería. Het is een primitief lied, eenvoudig, droog, zonder gitaar, geboren uit de behoefte om zelfstandig te zingen. In TARANTO ALEATORIO (Willekeurige Taranto) beginnen choreografe en danseres María del Mar Suárez/LaChachi en zangeres Lola Dolores aan hun persoonlijke kijk op de rauwe rauwheid van deze palo. Door een willekeurige aanpak te hanteren, omarmen de danser en zanger oneerbiedige gebaren en ontstaat er humor.
-|-
La Chachi heeft haar plaats verdiend in de traditie van het afbreken en herwaarderen van de flamenco, in het spoor van andere outsiders als El Niño de Elche, Israel Galván en Rocío Molina. Ze is actrice en danseres en studeerde in beide disciplines af in Malaga, haar geboortestad. Na zich te hebben gespecialiseerd in flamenco bij “La Lupi”, opleidingen in fysiek theater, nieuwe dramaturgie en hedendaagse dans, ontdekte ze haar ware passie: de vereniging van al deze disciplines.

MEER

Language NP Language no problem Skatepark Skatepark Mette Ingvartsen (DK/BE)
Sluiten Mette Ingvartsen (DK/BE) Skatepark
15 jul '24 t/m 16 jul '24
Het theater wordt door de Deense choreograaf Mette Ingvartsen getransformeerd tot een skatepark waar de ene na de andere skatestunt ten beste wordt gegeven.
Language NP Language no problem Here whilst we walk Here whilst we walk Gustavo Ciríaco (BR) / Andrea Sonnberger (AT)
Sluiten Gustavo Ciríaco (BR) / Andrea Sonnberger (AT) Here whilst we walk
12 jul '24 t/m 13 jul '24
De groep als een mobiele sculptuur in het Amsterdamse stadslandschap.
Language NP Language no problem On Stage On Stage Maria Hassabi (GR)
Sluiten Maria Hassabi (GR) On Stage
In meditatieve hyperfocus kijken naar de mens.
Language NP Language no problem Double bill: Fantasie Minor & A e R e A Double bill: Fantasie Minor & A e R e A Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT)
Sluiten Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT) Double bill: Fantasie Minor & A e R e A
Op vrijdag 5 juli zie je in het Openluchttheater A e R e A van Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi. De voorstelling Fantasie Minor van Marco da Silva Ferreira kan niet doorgaan vanwege een blessure, in plaats daarvan zal danser Anka Postic een improvisatie laten zien vanuit eigen werk.
Language NP Language no problem Manual Focus Manual Focus Mette Ingvartsen (DK/BE)
Sluiten Mette Ingvartsen (DK/BE) Manual Focus
Het lichaam ondersteboven en binnenstebuiten
Language NP Language no problem Out Of This World Out Of This World Sytske Frederika van Koeveringe (NL)
Sluiten Sytske Frederika van Koeveringe (NL) Out Of This World
03 jul '24 t/m 16 jul '24
Opgaan in kleur, beweging en verbinding

La Chachi is een co-presentatie met:

Aerowaves
Co-founded by the EU
ICK Amsterdam