Johana Pocková & Sabina Bocková (CZ) / POCKETART

Fairy Tales

Fairy Tales
12 jul '24 t/m 13 jul '24
Johana Pocková & Sabina Bocková (CZ) / POCKETART

Welk verhaal zou je willen horen voor het slapengaan? In deze coproductie met Julidans brengt het multidisciplinaire collectief POCKETART een ontregelende theaterervaring waarin de representatie van vrouwen wordt uitgedaagd. Wat betekenen sprookjesachtige ‘happy endings’ voor vrouwen in een postmoderne wereld?

Julidans On Stage / Julidans NEXT

Locatie Podium Mozaïek
Duur nnb
Taal Language no problem

Fairy Tales


De zo verschrikkelijk voorspelbare verhalen met sprookjesheldinnen, waarin alles goed afloopt, schrééuwen om een alternatief dat rechtdoet aan de huidige complexe en gelaagde wereld. De acht danseressen van POCKETART én een levensgrote pop, een soort universele moedergodin symboliserend, komen samen om hun ideale hedendaagse sprookje te verwezenlijken.

In Fairy Tales komen verschillende sprookjes voorbij, mét hun kenmerkende gelukkige eindes. Maar nu met de focus op de rol die vrouwen erin spelen. Dit doen de performers in een eclectische megamix van dans, theater, spoken word en muziek.

De performers stappen moeiteloos in verschillende ‘vrouwenrollen’, van moederkloek tot femme fatale, van militante feministe tot pralende ijdeltuit, alsof het gewoon een kwestie is van weer een andere jurk aandoen.

-|-
Fairy Tales is een rollercoaster met een sterke emotionele lading en een hoge intensiteit. Maar de voorstelling is ook licht en luchtig, en voorzien van een flinke dosis ironie en absurditeit.

Fairy Tales weerspiegelt de ambiguïteit rond de positie van de vrouw, maar stelt er iets krachtigs tegenover: speelruimte die vrijheid en vervulling biedt in alle facetten van het vrouw-zijn. Een plek waar je je eigen happy ending kunt creëren.

POCKETART is een internationaal collectief van makers die werkzaam zijn op het gebied van hedendaagse dans en fysiek theater, onder leiding van de Tsjechische choreografen Johana Pocková en Sabina Bočková. In Julidans was eerder de succesvolle voorstelling The Lion’s Den van het collectief te zien.

Credits


choreografie, regie Sabina Bočková & Johana Pocková 
met en door Aneta Bočková, Jitka Čechová, Michaela Dzurovčínová, Karolina Graca, Tereza Holubová, Tereza Krejčová, Eva Mora González, Monika Szpunar 
live muziek Lukáš Palán, Sára Vondrášková (Never Sol) 
dramaturgie Viktor Černický 
choreographische coaching Peter Šavel 
decor- en kostuumontwerp Vendula Tomšů 
lichtontwerp Eliška Kociánová 

-|-
technische support Jan Tomšů 
productie manager David Ostružár, Nela Frauenbergová 
boeking manager Anna Gazdíková 
grafisch vormgeving Pavel Holomek 

productie POCKETART collective 
co-productie Tanec Praha (CZ), Julidans (NL), Sísmograf Olot (ESP) 
ondersteund door Ministry of Culture of the Czech Republic, Next Generation EU – National Recovery Plan, State Culture Fund, Prague City Hall, SE.S.TA. – center for choreographic research, REZI.DANCE Komařice 

MEER

Language NP Language no problem Still Life Still Life Alan Lucien Øyen (NO) / winterguests
Sluiten Alan Lucien Øyen (NO) / winterguests Still Life
13 jul '24 t/m 15 jul '24
Geïnspireerd door de radicale Japanse butoh-dans en de menselijke stem gaat Alan Lucien Øyen op zoek naar een verbinding met de wereld en pure menselijke expressie.
Language NP Language no problem Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES)
Sluiten Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES) Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO
12 jul '24
Op vrijdag 12 juli zie je in het Openluchttheater een double bill met étude des hommes van Patricia van Deutekom en TARANTO ALEATORIO van Maria del Mar Suárez.
Language NP Language no problem Here whilst we walk Here whilst we walk Gustavo Ciríaco (BR) / Andrea Sonnberger (AT)
Sluiten Gustavo Ciríaco (BR) / Andrea Sonnberger (AT) Here whilst we walk
12 jul '24 t/m 13 jul '24
De groep als een mobiele sculptuur in het Amsterdamse stadslandschap.
Language NP Language no problem Libya Libya Radouan Mriziga (MR)
Sluiten Radouan Mriziga (MR) Libya
10 jul '24 t/m 11 jul '24
Een alternatieve geschiedenis in dans, muziek, verhalen en rap.
Language NP Language no problem aCORdo aCORdo Alice Ripoll (BR) / Cia REC
Sluiten Alice Ripoll (BR) / Cia REC aCORdo
10 jul '24
Intense dans over de rauwe realiteit van het Brazilië van vandaag.
Language NP Language no problem Voice Noise Voice Noise Jan Martens (BE) / GRIP
Sluiten Jan Martens (BE) / GRIP Voice Noise
08 jul '24 t/m 09 jul '24
Stap binnen in het universum van vrouwenstemmen.