Christos Papadopoulos (GR) / Leon & the Wolf

Larsen C

Larsen C
02 jul '22 t/m 03 jul '22
Christos Papadopoulos (GR) / Leon & the Wolf
Sluiten
Julidans

Larsen C

Christos Papadopoulos (GR) / Leon & the Wolf

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

De menselijke waarneming als natuurverschijnsel

Julidans opent met Larsen C. Deze nieuwe voorstelling van de Griekse choreograaf Christos Papadopoulos is een meditatie over onze positie als mens in tijden van verandering.

Julidans
Hoofdprogramma

Duur 60 minuten
Locatie Internationaal Theater Amsterdam
Zaal Grote Zaal

Larsen C


De titel van Papadopoulos’ nieuwe werk is ook de naam van een meer dan 10.000 jaar oude ijsplaat op Antarctica die langzaam afbrokkelt. De bewegingen van Larsen C zijn zo traag dat ze niet kunnen worden waargenomen. Alsof het tempo wordt geabsorbeerd door tijd en ruimte.

Papadopoulos laat zich graag inspireren door de natuur. In Elvedon, te zien op Julidans 2017, waren dat de eindeloze golfbewegingen van de oceaan; in Ion (Julidans 2019) de bewegingen van zwermen insecten en vogels, vanwaar hij uitzoomde op ionen, elektrisch geladen atomen, het kleinste niveau van leven. In zijn nieuwe voorstelling Larsen C gaat hij door met zijn onderzoek naar minimale, schijnbaar alledaagse bewegingen.

De choreograaf verkent de toestand van overgang, van de ene beweging naar de andere. Hij vraagt zich af of een klein verschil in een vertrouwd ritme, een triviale wijziging van de lichaamsbeweging, of zelfs een kleine decor-, geluids- of lichtverschuiving onze waarneming volledig kan veranderen.
-|-
Het gaat hem om de overgangsfase tussen twee rollen, over de fase waarin je het een niet meer bent en ook nog niet helemaal het andere, de tussentijd. Het moment waarop je het oude hebt verlaten en op de drempel van iets nieuws staat.

Zijn dansers tarten onze waarneming als een natuurverschijnsel, heel precies geconstrueerd en toch ongrijpbaar. Met Larsen C verdiept Papadopoulos zijn onderzoek naar de veerkracht van het individu in een groep dat hij begon in Elvedon en Ion. Nu daagt hij meer dan ooit onze perceptie uit met zijn organische bewegingstaal en soms nauwelijks waarneembare verschuivingen die op wonderbaarlijke wijze diepgaande veranderingen teweegbrengen. Een kleine verandering in dynamiek kan een schokgolf teweegbrengen. Het levert een hypnotiserende en tot reflectie stemmende ervaring op.

REVIEWS

Theaterkrant over Ion (Julidans, 2019)

‘Minimalisme dat de zintuigen volledig opent’ (Keuze van de criticus)

Julidans - Larsen C
Julidans - Larsen C

Credits


concept & choreografie Christos Papadopoulos
performers Maria Bregianni, Chara Kotsali, Georgios Kotsifakis, Sotiria Koutsopetrou, Alexandros Nouskas Varelas, Ioanna Paraskevopoulou, Adonis Vais
muziek & geluidsontwerp Giorgos Poulios
scenografie Clio Boboti
lichtontwerp Eliza Alexandropoulou
kostuums Angelos Mentis
dramaturgisch advies Alexandros Mistriotis
choreografie advies Martha Pasakopoulou
assistent scenografie Filanthi Bougatsou
assistent kostuums Aella Tsilikopoulou
productie Rena Andreadaki, Zoe Mouschi
tour manager Konstantina Papadopoulou
internationale distributie Key Performance

-|-
Coproducenten A-CDCN (Les Hivernales - CDCN d’Avignon, La Manufacture - CDCN Nouvelle-Aquitaine Bordeaux · La Rochelle, L’échangeur - CDCN Hauts-de-France, Le Dancing CDCN Dijon Bourgogne-Franche-Comté, Chorège I CDCN Falaise Normandie, Le Pacifique - CDCN Grenoble - Auvergne - Rhône-Alpes, Touka Danses - CDCN Guyane, Atelier de Paris / CDCN, Le Gymnase CDCN Roubaix - Hauts-de-France, POLE-SUD CDCN / Strasbourg, La Place de la Danse - CDCN Toulouse / Occitanie, La Maison CDCN Uzès Gard Occitanie, La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne)(FR); La Briqueterie - CDCN du Val-de-Marne (FR); Théâtre de la Ville, Paris (FR); Les Halles de Schaerbeek, Brussels (BE); Julidans, Amsterdam (NL); Romaeuropa Festival (IT); Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine (FR); NEON Organization for Culture and Development (GR); Festival Aperto / Fondazione I Teatri – Reggio Emilia (IT); Festival de Otoño de la Comunidad de Madrid (ES)

In samenwerking met Département du Val-de-Marne, als onderdeel van creation residency aid (FR), the Lavanderia a Vapore choreographic residencies projects (IT).

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door
Ammodo

MEER JULIDANS

Language NP Language no problem On Earth I'm Done: Mountains & Islands On Earth I'm Done: Mountains & Islands Jefta van Dinther (SE) / Cullberg
Sluiten Jefta van Dinther (SE) / Cullberg On Earth I'm Done: Mountains & Islands
Met referenties naar sciencefiction, classicisme en popcultuur wordt de toeschouwer meegevoerd naar plekken die uit het conventionele ruimte-tijdcontinuüm lijken te zijn losgescheurd.
Language NP Language no problem Fúria Fúria Lia Rodrigues (BR)
Sluiten Lia Rodrigues (BR) Fúria
Fúria is Portugees voor woede, enthousiasme, passie, bezieling. Van al die emoties is de gelijknamige voorstelling van de Braziliaanse choreograaf Lia Rodrigues doordrenkt. Alle heilige huisjes worden omver geschopt in een barokke voorstelling.
Language NP Language no problem Encantado Encantado Lia Rodrigues (BR)
Sluiten Lia Rodrigues (BR) Encantado
De Braziliaanse choreograaf Lia Rodrigues gaat in het kleurrijke Encantado op zoek naar riten en gebruiken die we jammerlijk uit het oog verloren zijn. Een betoverende viering van wonderbaarlijke individuen.
Language NP Language no problem Stations Stations Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux
Sluiten Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux Stations
In Stations gaat Louise Lecavalier op zoek naar de pure essentie van dans. De legendarische ‘Flame on legs’ maakt met deze nieuwe solo haar meest persoonlijke en delicate voorstelling ooit.
Language NP Language no problem Re:INCARNATION Re:INCARNATION Qudus Onikeku (NG) / The QDance Company
Sluiten Qudus Onikeku (NG) / The QDance Company Re:INCARNATION
Tien jonge Afrikaanse performers en een muzikant vermengen artistieke expressie van toen én nu tot een weergaloze ode aan de Nigeriaanse cultuur.