Choy Ka Fai (SGP/DE)

Yishun is Burning

Yishun is Burning
06 jul '22 t/m 07 jul '22
Choy Ka Fai (SGP/DE)
Sluiten
Julidans

Yishun is Burning

Choy Ka Fai (SGP/DE)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Rituele extase vanuit een voorstad van Singapore

Sjamanisme meets voguing meets queer
in de multimediale dansperformance Yishun is Burning, een ultradynamische zoektocht naar de rituelen van onze tijd. Traditie en hyperrealisme ontmoeten elkaar in live performance en documentaire vanuit Yishun, de duistere voorstad van Singapore. Choreograaf Choy Ka Fai geeft hiermee een kleurrijk pamflet af voor de vrijheid van meningsuiting en doet een hartstochtelijke oproep tot een verruimd bewustzijn.

Julidans
Hoofdprogramma

Duur 60 minuten
Locatie Theater Bellevue
Zaal Grote Zaal

Nagesprek op 6 juli met choreograaf Choy Ka Fai

Yishun is Burning


Singapore staat bekend als een autoritaire stadstaat, waar de vrijheid van meningsuiting lang niet vanzelfsprekend is. Maar in de wat duistere en ongrijpbare voorstad Yishun, is bijvoorbeeld nog wél plek voor religieuze handelingen, vieringen en rituelen. Die behoren onmiskenbaar tot het collectief spiritueel bewustzijn, maar in een verregaand geglobaliseerd Azië lijkt er steeds minder plek voor.

Dertig jaar na de iconische documentaire Paris is Burning over de voguing scene ballroomscene in New York, gaat choreograaf Choy Ka Fai in Yishun is Burning op zoek naar oude en nieuwe bewegingstradities en een hedendaagse spiritualiteit in dans. Voguing staat naast sjamanistische rituelen en Singaporese dansen in een spetterend dansfeest dat alle grenzen van gender, ras en religie overschrijdt.
-|-
Geïnspireerd door de Singaporese rituele verering van goden in hun strijd tegen het kwaad, bereikt danser Sun Phitthaya Phaefuang (a.k.a. Aurora Sun), rijzende ster van de Zuidoost-Aziatische vogue-scene, alle mogelijke staten van extase – uitbundig laverend tussen trance en queerness.

De toeschouwer vliegt heen en weer tussen documentair filmmateriaal en analoge performance. We reizen naar de levendige straten van Yishun, waar we getuige zijn van allerlei soorten religieuze vieringen. Door middel van interviews met onder anderen een sjamaan wordt de relatie met lichaam, seksualiteit en transcendentie ter discussie gesteld.

In deze kleurrijke wereld is de vogue en queerness de verbindende factor tussen hier en daar, tussen nu en toen.

Credits


concept, documentary en regie Choy Ka Fai
dramaturgie Tang Fu-Kuen
spiritual presence Kali and Kuan Yin
choreografie en dans performance Sun Phitthaya Phaefuang
geluidsontwerp en muziek uitvoering NADA (Rizman Putra & Safuan Johari) en Cheryl Ong
3D Visual Design en techniek Brandon Tay
lichtontwerp, installatie en technische regie Ray Tseng
visual artistDamjan Šporčić
toneelmeester en operator Yap Seok Hui | ARTFACTORY
techniek Singapore Studio - ARTFACTORY
-|-
tour manager Tammo Walter
productieleider Mara Nedelcu
gast dansersCéline Miyake Mugler, Dizzy Vineyard, Princess Gaby Vineyard, Miila Prodigy
Yishun is Burning is ontwikkeld met de support van tanzhaus nrw Dusseldorf en Singapore Art Museum.
Aanvullende support the Nationales Performance Netz (NPN) Coproduction Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media, Germany
Het onderzoekstraject werd ondersteund door National Arts Council, Singapore en Kunststiftung NRW, Germany

deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door
Goethe Institut

Meer

Language NP Language no problem Encantado Encantado Lia Rodrigues (BR)
Sluiten Lia Rodrigues (BR) Encantado
De Braziliaanse choreograaf Lia Rodrigues gaat in het kleurrijke Encantado op zoek naar riten en gebruiken die we jammerlijk uit het oog verloren zijn. Een betoverende viering van wonderbaarlijke individuen.
Language NP Language no problem The Power (of) The Fragile The Power (of) The Fragile Mohamed Toukabri (TN/BE) / Caravan Producties
Sluiten Mohamed Toukabri (TN/BE) / Caravan Producties The Power (of) The Fragile
In The Power (of) The Fragile danst de Vlaams-Tunesische Mohamed Toukabri samen met zijn moeder Mimouna Latifa Khamessi. We zien hun relatie gespiegeld in twee bewegende lichamen. Uit welke vormen kan de ‘meest archetypische aller relaties’ bestaan?
Language NP Language no problem Eros Eros Schweigman& (NL)
Sluiten Schweigman& (NL) Eros
Celebrate the body: Schweigman& en DOX vieren het vrouwenlichaam. In Eros gaan vijf vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt het vrouw-zijn in al zijn facetten gevierd.