Julidans 2020

Op het moment dat duidelijk werd dat het niet meer realistisch was om Julidans 2020 te organiseren, waren we in de afrondende fase van de programmering. Ook al lukt het niet om deze bijzondere voorstellingen dit jaar te presenteren, we willen het programma toch graag met jullie delen. Omdat we trots zijn op de choreografen en op de manier waarop zij naar dans kijken en naar de wereld om ons heen. Zoals gezegd, de meesten van hen zullen in 2021 of 2022 alsnog te zien zijn. Houd onze website dan ook goed in de gaten.

Programma Julidans 2020

Language NP Language no problem The Sacrifice The Sacrifice Dada Masilo (ZA) / The Dance Factory
Sluiten Dada Masilo (ZA) / The Dance Factory The Sacrifice
Stravinsky's beeldenstormende ballet Le Sacre du printems en de traditionele Tswana-dans uit Botswana: THE SACRIFICE is een opzwepende rituele ontmoeting over continenten en eeuwen heen.
Language NP Language no problem POWER MOVES POWER MOVES Fabien Prioville Dance Company (DE)
Sluiten Fabien Prioville Dance Company (DE) POWER MOVES
'Power moves' is een term uit de streetdance voor bewegingen die bijzonder indrukwekkend, virtuoos en krachtig zijn. Vijf van de beste hiphopdansers van de wereld staan op het podium in een voorstelling over de relatie tussen macht en beweging.
Language NP Language no problem JEZEBEL JEZEBEL Cherish Menzo (NL) / Frascati Producties
Sluiten Cherish Menzo (NL) / Frascati Producties JEZEBEL
'Op de grens van dreiging en verleiding, van vervreemding en verleidelijkheid. Cherish Menzo dwingt je na te denken over je eigen manier van denken in stereotypen.' - Theaterkrant.
Language NP Language no problem Fúria Fúria Cie. Lia Rodrigues (BR)
Sluiten Cie. Lia Rodrigues (BR) Fúria
Duizelingwekkende transformaties in een furieuze carnavalsoptocht als protest tegen de Braziliaanse politiek van verdeeldheid.
Language NP Language no problem BYGONES BYGONES David Raymond & Tiffany Tregarthen (CA) / Out Innerspace
Sluiten David Raymond & Tiffany Tregarthen (CA) / Out Innerspace BYGONES
Met magische effecten, poppen en zinsbegoochelende trucs met licht en donker, creëren de makers van Bygones ('Gedane zaken') een buitenaardse wereld die op een vervreemdende manier op de onze lijkt.
Language NP Language no problem BEST REGARDS, Nigel Charnock BEST REGARDS, Nigel Charnock Marco D'Agostin (IT)
Sluiten Marco D'Agostin (IT) BEST REGARDS, Nigel Charnock
Dear N,you were too much.Too funny.Not just plain funny but, you know:silly funny, witty funny,biting funny, cutting funny, ferocious funny,despondent funny, frightening funny.And physical too.Yes too physical by half.Too body, body.Too bodily body to be theatreand too entertaining to be seriou...