Julidans 2020

Op het moment dat duidelijk werd dat het niet meer realistisch was om Julidans 2020 te organiseren, waren we in de afrondende fase van de programmering. Ook al lukt het niet om deze bijzondere voorstellingen dit jaar te presenteren, we willen het programma toch graag met jullie delen. Omdat we trots zijn op de choreografen en op de manier waarop zij naar dans kijken en naar de wereld om ons heen. Zoals gezegd, de meesten van hen zullen in 2021 of 2022 alsnog te zien zijn. Houd onze website dan ook goed in de gaten.

Programma Julidans 2020

Language NP Language no problem The Sacrifice The Sacrifice Dada Masilo (ZA) / The Dance Factory
Sluiten Dada Masilo (ZA) / The Dance Factory The Sacrifice
Stravinsky's beeldenstormende ballet Le Sacre du printems en de traditionele Tswana-dans uit Botswana: THE SACRIFICE is een opzwepende rituele ontmoeting over continenten en eeuwen heen.
Language NP Language no problem The Goldberg Variations, BWV 988 The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
Sluiten Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas The Goldberg Variations, BWV 988
Johann Sebastian Bach is een van de grote liefdes van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en de Goldbergvariaties een van zijn meest briljante werken. Vanuit een eenvoudige, ingetogen melodie ontvouwt zich een muzikale kosmos die straalt door een buitengewone veelzijdigheid en een ongeëvenaa...
Language NP Language no problem Stations Stations Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux
Sluiten Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux Stations
De meest persoonlijke en meest delicate voorstelling van de danseres die een kamikaze en een leeuwin werd genoemd. Deze keer wil ze lichtbepakt reizen. 'Een begeesterende, energieke, perfecte choreografie.' - Münstersche Zeitung.
Language NP Language no problem SHAMELESS SHAMELESS Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK amsterdam
Sluiten Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK amsterdam SHAMELESS
Een zilveren jubileum. Onwrikbaar middelpunt in die 25 jaar: het lichaam en niets dan het lichaam. Een best-off van de dans van Emio Greco en Pieter C. Scholten.
Language NP Language no problem Shake Shake Shake Shake Shake Shake De Dansers (NL)
Sluiten De Dansers (NL) Shake Shake Shake
Opzwepend concert en dansvoorstelling in één. ‘De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum.’ - de Volkskrant.
Language NP Language no problem Private Song Private Song Alexandra Bachzetsis (CH/GR)
Sluiten Alexandra Bachzetsis (CH/GR) Private Song
Private Song is een dansvoorstelling en een mini-concert; een charismatische performance over man-vrouw-cliché's met live gezongen Griekse blues.
Language NP Language no problem POWER MOVES POWER MOVES Fabien Prioville Dance Company (DE)
Sluiten Fabien Prioville Dance Company (DE) POWER MOVES
'Power moves' is een term uit de streetdance voor bewegingen die bijzonder indrukwekkend, virtuoos en krachtig zijn. Vijf van de beste hiphopdansers van de wereld staan op het podium in een voorstelling over de relatie tussen macht en beweging.
Language NP Language no problem OMG OMG Igor Vrebac (KR/NL)
Sluiten Igor Vrebac (KR/NL) OMG
Hoe hoog kun en durf je te gaan? Vijf performers proberen het uit op trampolines. Een larger than life-queeste op zoek naar lijfelijke toewijding en overgave. Met blitse kostuums van modeontwerpster Mirte Engelhard en stuwende beats van componist Tonny Nobel.
Language NP Language no problem NECROPOLIS NECROPOLIS Arkadi Zaides (IS)
Sluiten Arkadi Zaides (IS) NECROPOLIS
NECROPOLIS begon met de ontdekking van lijst met de migranten die overleden in hun poging Europa te bereiken. De lijst met namen van meer dan 35.000 overlijdens wordt alsmaar langer. In de meeste gevallen zijn de namen, geslacht, leeftijd en afkomst van de overledenen onbekend- de grote meerder...
Language NP Language no problem LAVAGEM LAVAGEM Alice Ripoll (BR) / Cia REC
Sluiten Alice Ripoll (BR) / Cia REC LAVAGEM
Een voorstelling over water en zeep, en racisme. Over de vraag of we een vuile geschiedenis schoon kunnen wassen.
Language NP Language no problem JEZEBEL JEZEBEL Cherish Menzo (NL) / Frascati Producties
Sluiten Cherish Menzo (NL) / Frascati Producties JEZEBEL
'Op de grens van dreiging en verleiding, van vervreemding en verleidelijkheid. Cherish Menzo dwingt je na te denken over je eigen manier van denken in stereotypen.' - Theaterkrant.
Language NP Language no problem Hellend Vlak Hellend Vlak Yuri Bongers & Anja Reinhardt (NL) / Vloeistof
Sluiten Yuri Bongers & Anja Reinhardt (NL) / Vloeistof Hellend Vlak
De zeespiegel stijgt. Het water staat ons aan de lippen. Vier mensen proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. 'Het betere puntje-van-je-stoelwerk, vergelijkbaar met de capriolen van een acrobaat zonder valnet.' - Theaterkrant.
Language NP Language no problem HARLEKING HARLEKING Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)
Sluiten Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE) HARLEKING
Hij lijkt op een clown, deze harlekijn, maar hij is een duivel met meerdere gedaantes. 'Dit duo creëert een monsterlijke satire, perfect getimed, meesterlijk uitgevoerd.' - Danza & Danza.
Language NP Language no problem Fúria Fúria Cie. Lia Rodrigues (BR)
Sluiten Cie. Lia Rodrigues (BR) Fúria
Duizelingwekkende transformaties in een furieuze carnavalsoptocht als protest tegen de Braziliaanse politiek van verdeeldheid.
Language NP Language no problem Elenit Elenit Euripides Laskarides (GR) / OSMOSIS
Sluiten Euripides Laskarides (GR) / OSMOSIS Elenit
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.
Language NP Language no problem BYGONES BYGONES David Raymond & Tiffany Tregarthen (CA) / Out Innerspace
Sluiten David Raymond & Tiffany Tregarthen (CA) / Out Innerspace BYGONES
Met magische effecten, poppen en zinsbegoochelende trucs met licht en donker, creëren de makers van Bygones ('Gedane zaken') een buitenaardse wereld die op een vervreemdende manier op de onze lijkt.
Language NP Language no problem Buurmans Keukenparade Buurmans Keukenparade Andreas Denk (NL) / plan d
Sluiten Andreas Denk (NL) / plan d Buurmans Keukenparade
Een wervelende en gekruide kook-dans-show over de lekkerste gerechten en de merkwaardigste eetgewoonten uit de wereldkeuken.
Language NP Language no problem BEST REGARDS, Nigel Charnock BEST REGARDS, Nigel Charnock Marco D'Agostin (IT)
Sluiten Marco D'Agostin (IT) BEST REGARDS, Nigel Charnock
Dear N,you were too much.Too funny.Not just plain funny but, you know:silly funny, witty funny,biting funny, cutting funny, ferocious funny,despondent funny, frightening funny.And physical too.Yes too physical by half.Too body, body.Too bodily body to be theatreand too entertaining to be seriou...
Language NP Language no problem 8: METAMORPHOSIS 8: METAMORPHOSIS Nicole Beutler Projects (NL)
Sluiten Nicole Beutler Projects (NL) 8: METAMORPHOSIS
'Een imponerende dansopera.' schreef de Volkskrant. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten moeiteloos tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.