Davi Pontes & Wallace Ferreira (BR)

Repertoire N.2

Repertoire N.2
08 jul '24 t/m 09 jul '24
Davi Pontes & Wallace Ferreira (BR)

Naakt tot op het bot. Nou ja, bijna naakt dan: de Braziliaanse performers Davi Pontes en Wallace Ferreira dragen alleen een paar sneakers en Nike-sokken. Met krachtige stappen en gracieuze poses dagen deze twee zwarte mannen je uit met hun ongeremde energie. Ruim baan voor het lichaam in zijn puurste vorm, doordrenkt met kracht, humor en politiek.

Julidans On Stage / Julidans NEXT

Nederlandse première


Locatie Internationaal Theater Amsterdam
Zaal Studio 1
Duur 35 minuten
Taal Language no problem


In het indrukwekkende Repertoire N.2 presenteren Pontes en Ferreira een alternatief voor het structurele en politieke geweld in de buitenwijken van Rio de Janeiro: dans als een vorm van zelfverdediging. In een samenleving waar een zwart lichaam met argwaan wordt bekeken en altijd als mogelijk bedreigend wordt gezien, blijkt dat zwarte levens nog altijd te maken hebben met racisme in al zijn vormen.

De choreografie, met daarin invloeden uit vechtsporten, capoeira en een kritische interpretatie van de dansgeschiedenis, verkent bewegingen die diepgeworteld zijn in de zwarte esthetiek. Op een dreunende beat, als een opgewonden hartslag, stampen de performers om te overleven – ze schudden de maatschappelijke stigma’s van zich af. Met hun dans willen ze duidelijk maken: we zijn klaar met onderdrukking. Tot hier en niet verder.
-|-
Davi Pontes en Wallace Ferreira, met een achtergrond in dans en beeldende kunst, bundelen hun krachten voor producties waarin ze het ‘dissidente zwarte lichaam’ onderzoeken. Als performers confronteren ze koloniale, raciale en heteronormatieve kaders die, zoals ze via hun dans laten zien, inherent zijn aan het westerse denken. Repertoire N.2 is het tweede deel van hun Repertório-trilogie.

Credits


concept en performance Davi Pontes, Wallace Ferreira
in opdracht van Frestas - Trienal de Artes 2020/21 - O rio é uma serpente, gecureerd door Beatriz Lemos, Diane Lima en Thiago de Paula Souza
-|-
première Les Urbaines, Switzerland, 2021

distributie Something Great

MEER

Language NP Language no problem Out Of This World Out Of This World Sytske Frederika van Koeveringe (NL)
Sluiten Sytske Frederika van Koeveringe (NL) Out Of This World
03 jul '24 t/m 16 jul '24
Opgaan in kleur, beweging en verbinding
Language NP Language no problem Manual Focus Manual Focus Mette Ingvartsen (DK/BE)
Sluiten Mette Ingvartsen (DK/BE) Manual Focus
04 jul '24 t/m 05 jul '24
Het lichaam ondersteboven en binnenstebuiten
Language NP Language no problem Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES)
Sluiten Patricia van Deutekom (NL) / María del Mar Suárez, La Chachi (ES) Double bill: Étude des hommes / TARANTO ALEATORIO
12 jul '24
Op vrijdag 12 juli zie je in het Openluchttheater een double bill met étude des hommes van Patricia van Deutekom en TARANTO ALEATORIO van Maria del Mar Suárez.
Language NP Language no problem Double bill: Fantasie Minor & A e R e A Double bill: Fantasie Minor & A e R e A Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT)
Sluiten Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT) Double bill: Fantasie Minor & A e R e A
05 jul '24
Op vrijdag 5 juli zie je in het Openluchttheater een double bill met Fantasie Minor van Marco da Silva Ferreira en A e R e A van Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi.
Language NP Language no problem After After After After Arno Schuitemaker (NL)
Sluiten Arno Schuitemaker (NL) After After
07 jul '24 t/m 08 jul '24
Hoe kunnen we nieuwe werelden creëren?
Language NP Language no problem Closed Eyes Closed Eyes Alida Dors (NL) / Theater Rotterdam
Sluiten Alida Dors (NL) / Theater Rotterdam Closed Eyes
12 jul '24 t/m 13 jul '24
In het magistrale dansconcert Closed Eyes vertelt choreograaf Alida Dors een even persoonlijk als politiek verhaal. Met een mix van spoken word, dans, muziek en indringende videobeelden keert ze in de voorstelling terug naar de plek van haar voorouders.
Language NP Language no problem Libya Libya Radouan Mriziga (MR)
Sluiten Radouan Mriziga (MR) Libya
10 jul '24 t/m 11 jul '24
Een alternatieve geschiedenis in dans, muziek, verhalen en rap.
Language NP Language no problem Lapis Lazuli Lapis Lazuli Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
Sluiten Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS Lapis Lazuli
04 jul '24 t/m 05 jul '24
Het werk van ‘verbeeldingsmagiër’ Euripides Laskaridis wordt omschreven als surrealistisch, krankzinnig en Felliniaans. Zijn nieuwste, Lapis Lazuli, is een poëtische en groteske fabel die de grootsheid en tekortkomingen van de mensheid verkent, een burlesk verhaal waarin chaos centraal staat.