Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties

Ta(m)bu & Imprenta

Ta(m)bu & Imprenta
10 jul '21
Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
vanaf €10,-
Sluiten

Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties

Ta(m)bu & Imprenta

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.

Dit is een dubbelprogramma met de film Imprenta.

Julidans EXTENDED
Locatie Bijlmerparktheater
Met nagesprek met Junadry Leocaria

Een eerbetoon aan haar roots

Junadry Leocaria is een opvallend talent in het Nederlandse dans- en theaterlandschap en maakt haar Julidansdebuut. Haar professionele danscarrière startte op 18-jarige leeftijd bij ISH Dance Collective. Junadry is gespecialiseerd in ‘waacking’ - een expressieve vorm van streetdance op 70's discomuziek, die speelt met karakters en emoties. Junadry choreografeerde onder andere voor Festival Classique, ITA, Holland Dance Festival en Korzo. Met haar expressieve en krachtige bewegingstaal wist ze elke keer het publiek te raken.

Met de solo Ta(m)bu eert Junadry haar voorouders door terug te gaan naar haar roots en de schoonheid van haar culturele erfgoed op geheel eigen wijze te delen.

-|-Junadry begon steeds beter te begrijpen hoe belangrijk de verborgen culturele geschiedenis van Curaçao is, haar eigen geschiedenis. In de afgelopen jaren creëerde zij meerdere werken vol zeggingskracht die niemand onberoerd laten. Junadry’s voorouders hebben haar gezegend met haar muzikaliteit, creativiteit, kracht, maar vooral ook haar vermogen zich te uiten via dans. Het dansen, zingen en spelen van tambú was ooit verboden, een taboe. Met de solo Ta(m)bu eert Junadry haar voorouders door terug te gaan naar haar roots en de schoonheid van haar culturele erfgoed op geheel eigen wijze te delen.

Imprenta

Imprenta is de eerste film van Junadry waarin zij vanuit haar DNA op zoek gaat naar haar roots. Dans, muziek, visual art en poetry komen samen in een zoektocht die begint op Curaçao en zich verspreidt over diverse continenten.

Voor Imprenta werkte Junadry samen met kunstenaar en curator Richard Kofi, muzikant Ernest Guiraud Cissé en filmmaker Conni Trommlitz. Kofi maakte de bodypaint en portretten voor de film vanuit symbolieken uit spirituele tradities van groepen mensen wiens afkomst uit Junadry’s DNA-test kwamen.

Credits

choreografie & dans Junadry Leocaria
regie Leo Spreksel
geluids- & lichtontwerp Peter Lemmens
kostuum Nataly Piar
met speciale dank aan Norman de Palm
een productie van Korzo

Veilig naar de voorstelling

Julidans houdt zich aan de geldende corona- maatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De Rijksoverheid zet testen voor toegang in om sociale en culturele activiteiten op een veilige manier te faciliteren. Mogelijk heeft u, naast uw toegangsticket, ook een negatieve testuitslag nodig.

In de periode voor aanvang van de voorstelling ontvangen kaartkopers aanwijzingen met betrekking tot de dan geldende toegangsmaatregelen omtrent Covid-19. Dit zouden meerdere berichten kunnen zijn, al naar gelang het overheidsbeleid bekend wordt of wijzigt. Kaartkopers kunnen deze mails tot vlak voor aanvang van de voorstelling nog ontvangen, dus houdt de mailbox goed in de gaten. Mails kunnen vanuit Julidans, maar ook vanuit de theaters waar de voorstelling plaatsvindt, worden verstuurd.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Uchronia Uchronia Vincent Riebeek (NL)
Sluiten Vincent Riebeek (NL) Uchronia
Losgemaakt van tijd en plaats wordt dansen een middel voor bevrijding. Er zijn geen grenzen aan wat mogelijk is.
Language NP Language no problem NEPTUNE NEPTUNE LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM
Sluiten LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM NEPTUNE
Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de identiteit van zwarte vrouwen.
Language NP Language no problem HARLEKING HARLEKING Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE)
Sluiten Enrico Ticconi & Ginevra Panzetti (IT/DE) HARLEKING
Hij lijkt op een clown, deze harlekijn, maar hij is een duivel met meerdere gedaantes. 'Dit duo creëert een monsterlijke satire, perfect getimed, meesterlijk uitgevoerd.' - Danza & Danza.
Language NP Language no problem Gioia Live Gioia Live Liat Waysbort (NL/IS) / BITTER SWEET DANCE
Sluiten Liat Waysbort (NL/IS) / BITTER SWEET DANCE Gioia Live
Liat Waysbort heeft een eigenzinnige danstaal ontwikkeld die krachtig en explosief is, en tegelijk breekbaar en bedachtzaam.
Language NP Language no problem ELENIT ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
Sluiten Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS ELENIT
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.