Programma-onderdelen

Programma-onderdelen

Het festival bestaat uit verschillende programma-onderdelen:

Hoofdprogramma
Het Julidans hoofdprogramma bundelt uitgesproken voorstellingen van de iconen van de hedendaagse dans en de grote vernieuwers van dit moment. Het hoofdprogramma speelt zich af in de Grote zaal, de Rabozaal en Studio 1 van Internationaal Theater Amsterdam en in Theater Bellevue.

Julidans NL
Als internationaal festival kijken we graag en vaak over de landsgrenzen. Juist daardoor kunnen we ook een belangrijke rol spelen als ambassadeur van de Nederlandse dans in het buitenland. Met Julidans NL laten we Nederlandse dansgezelschappen zien aan internationale collega's. Wie weet kunnen deze creaties vervolgens 'en route' door Europa. Deze voorstellingen zijn verweven in het programma en natuurlijk ook toegankelijk voor het Julidanspubliek.

Julidans NEXT
Julidans NEXT is het platform voor de nieuwe generatie choreografen, met een eigen signatuur en een eigenzinnige visie. NEXT-voorstellingen zijn vaak goed te combineren met het hoofdprogramma in Internationaal Theater Amsterdam en Theater Bellevue.

Julidans Extended
Dwarse dans en dwarsverbanden. Niet alleen op het podium, maar ook door de stad. Julidans slaat net als voorgaande jaren de handen ineen met Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Stedelijk Museum Amsterdam en stadsdeel Amsterdam West. De voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater zijn gratis toegankelijk.

Julidans Inside Out
Julidans organiseert een randprogramma met nagesprekken, ontmoetingen met de makers en workshops voor publiek en professionals.