Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux

Stations

Stations
Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux
Close
Julidans

Stations

Louise Lecavalier (CA) / Fou Glorieux

Shows

Sorry, there are currently no available shows.

De meest persoonlijke en meest delicate voorstelling van de danseres die een kamikaze en een leeuwin werd genoemd. Deze keer wil ze lichtbepakt reizen. 'Een begeesterende, energieke, perfecte choreografie.' - Münstersche Zeitung.

Julidans
Theater Bellevue

Rauwe energie en emotionele uitdrukkingskracht

'Ze is een van die zeldzame performers die het publiek weten te raken in zowel het hart als het hoofd.', schreef een Canadees recensent. Lecavalier was jarenlang het gezicht van La La La Human Steps, het Canadese gezelschap dat sinds de jaren 1980 wereldwijd furore maakt. Lecavalier stond bekend om haar buitengewone spierkracht, charisma en intensiteit op het podium. Later ging ze met veel succes haar eigen weg. Lecavalier is een bekend gezicht op Julidans met een groot aantal voorstellingen op het hoofdpodium (o.a. Children & A few minutes of Lock, So Blue en Battleground). Haar danstaal is een bijzondere combinatie van rauwe energie en emotionele uitdrukkingskracht. Lecavalier laat het lichaam ongecensureerd spreken.

In haar nieuwe solo Stations gaat ze op zoek naar de pure essentie van dans, met als baken vier 'statiën' of vier lichamelijke staten: vloeibaarheid, controle, meditatie en obsessie. In de verhalen die in haar lichaam geëtst zijn en surfend op de eb en vloed van de bewegingen, zoekt Lecavalier de ultieme vrijheid. Tussen vogel en olifant, tussen het verlangen te vliegen en de nood om geaard te zijn. Iedere vezel van haar lichaam drukt in Stations uit wat niet met woorden te zeggen is. Voor Lecavalier is deze zoektocht naar bevrijding een noodzaak: 'Ik stortte me op iedere pas alsof mijn leven in het geding was.'

'Stations is een demonstratie van Lecavaliers virtuositeit en creativiteit. In krap een uur raast de 61-jarige Canadese als een derwisj over het toneel. Kort daarop volgen scènes die de allergrootste lichaamsbeheersing vereisen. Als van een andere planeet.' - Rheinische Post.

Credits

choreografie en performance Louise Lecavalier
choreografie-assistentie France Bruyère
lichtontwerp Alain Lortie
scenografie-advies Marc-André Coulombe
muziek Colin Stetson, Suuns en Jerusalem in My Heart, Teho Teardo en Blixa Bargeld
originele muziek en arrangementen Antoine Berthiaume
kostuums Yso, Marilène Bastien
technisch en productioneel managment François Marceau
coproductie Fou Glorieux, tanzhaus nrw Düsseldorf, HELLERAU - European Centre for the Arts Dresden, Festival TransAmériques Montreal, Usine C Montreal,

Harbourfront Centre, Performing Arts Toronto, National Arts Centre

Ottawa, SFU Woodward’s Cultural Programs Vancouver