Julidans x WhyNot

Julidans x WhyNot: OFF VENUE 2023

Julidans x WhyNot: OFF VENUE 2023
08 jul '23 t/m 09 jul '23
Julidans x WhyNot
Sluiten
Julidans

Julidans x WhyNot: OFF VENUE 2023

Julidans x WhyNot

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

In het bijzondere locatiedansproject OFF VENUE gaat Julidans in samenwerking met WhyNot op zoek naar de verborgen wereld onder onze voeten. Choreografen en performancekunstenaars presenteren korte voorstellingen in kelders, bunkers en gewelven, te zien in een speciaal samengestelde dansroute. Bij voorkeur af te leggen per fiets!

Julidans
EXTENDED


Duur NNB
Locatie Op verschillende locaties door Amsterdam


In een tijd waarin de planeet wordt bedreigd door oorlog, natuurrampen en complexe energievraagstukken daalt OFF VENUE af naar wat zich ónder de oppervlakte afspeelt, naar plekken waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Locaties die normaal gesproken verborgen zijn: donkere kelders, mysterieuze bunkers en middeleeuwse bruggewelven; een duistere omgeving die de verbeelding prikkelt.

OFF VENUE vindt voor het zesde jaar plaats, in nauwe samenwerking met WhyNot, het Amsterdamse platform dat hedendaagse dans en performance verbindt met beeldende kunst, muziek, architectuur, het landschap en de stad.

Tijdens OFF VENUE komen dans en performancekunst tot leven. Je kunt een speciaal samengestelde dansroute volgen langs verrassende underground locaties en Amsterdam van een heel andere kant bekijken. Er zijn zes verschillende routes, waarin steeds drie van de vijf voorstellingen te zien zijn.-|-
Zo kun je met een blinde performer op stap om je tastzin te testen in Sightless Seeing #5 van Sarah van Lamsweerde of je laten betoveren door hiphopdanser en Fringe 2022-winnaar Liam McCall, die in het pikkedonker een duet aangaat met het licht van een zaklamp.

En er is nog veel meer: inWarping Soul laat Andreas Hannes zijn dansers telkens van koers veranderen door de opzwepende kracht van de muziek; het nieuwe choreografisch collectief TREVOGA schetst een dystopisch beeld van de relatie tussen hun lichaam en media; en de Vlaamse kunstenaar en choreograaf Ugo Dehaes onderzoekt in hoeverre robots zijn dansers kunnen vervangen.

Voor meer achtergronden over de artiesten, onze inspiratiebronnen en de bijzondere locaties, kijk op Offvenue.nl.

DE ROUTES


Route A:
Andreas Hannes, Sarah van Lamsweerde, Trevoga
16:00 van Beuningenplein (20 min)
16:50 Chassekerk dans studio’s (30 min)
17:40 Vondelbunker (30 min)
Download het programma voor Route A


Route B: Andreas Hannes, Ugo Dehaes, Sarah van Lamsweerde
16:00 van Beuningenplein (20 min)
16:50 Torensluis (35 min)
17:40 Chassekerk dans studio’s (30+15 min)
Download het programma voor Route B


Route C:
Sarah van Lamsweerde, Andreas Hannes, Ugo Dehaes
16:00/15:45 Chassekerk dans studio’s (30 + 15 min)
16:50 van Beuningenplein (20 min)
17:40 Torensluis (35 + 10 min)
Download het programma voor Route C
-|-
Route D:
Trevoga, Andreas Hannes, Liam M'Call
16:00 Vondelbunker (30 min)
16:50 van Beuningenplein (20 min)
17:40 De Nieuwe Anita (30)
Download het programma voor Route D


Route E:
Liam M'Call, Trevoga, Andreas Hannes
16:00 De Nieuwe Anita (30)
16:50 Vondelbunker (30 min)
17:40 van Beuningenplein (20 min)
Download het programma voor Route E


Route F:
Ugo Dehaes, Liam M'Call, Andreas Hannes
16:00/15:45 Torensluis (35+10 min)
16:50 De Nieuwe Anita (30)
17:40 van Beuningenplein (20 min)
Download het programma voor Route F

Andreas Hannes presenteert op het Van Beuningenplein

Warping Soul


Warping Soul is vervreemdend en van een buitenaardse schoonheid.
Het Parool

Warping Soul is de verrassende choreografie van opkomend choreograaf Andreas Hannes die in zijn werk vaak zwaartekracht en aerodynamische krachten onderzoekt. Hij maakte Warping Soul voor Conny Janssen Danst’s talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL en is een korte dansvoorstelling ‘from outer space’ die zich ontwikkelt tot een technorave die je doet verlangen naar meer...

Drie dansers verschijnen in een ruimte die voortdurend in transitie is. Ze lijken als aan de grond genageld en komen maar moeizaam in beweging, ogenschijnlijk alsof de zwaartekracht een grotere invloed op hen uitoefent. Door desoriëntatie en hergroepering van lichamen en ruimte wordt de beweging een dans van transformaties en verhaallijnen. “To warp” betekent buigen, van richting of koers veranderen.

Ugo Dehaes presenteert in De Torensluis

Simple Machines (fragment)


In Simple Machines (fragment) toont Ugo Dehaes hoe hij in zijn kelder organisch ogende robots kweekt, grootbrengt en hoe hij ze tot dansers opleidt.

We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk te maken. Als antwoord hierop ontsloeg Ugo al zijn dansers en onderzocht hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. Ze worden geboren uit gekke cocons en kruipen dan over tafel als vreemde rupsen. Sommigen krijgen haar, anderen trippelen rond als kleine hondjes. Door middel van artificiële intelligentie laat hij ze zelf hun eigen dansvoorstelling bedenken. Dan valt ook Ugo’s job als choreograaf weg...

Simple Machines (fragment) is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst.

Liam McCall presenteert in De Nieuwe Anita

Fr/agile


Hoe houden we het licht vast in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden? Is het leven meer dan een verzameling problemen waar we mee moeten dealen? Een verzameling problemen die we met ons mee blijven dragen, terwijl er steeds nieuwe bijkomen die op onze schouders drukken. En wij ons maar afvragen waarom onze rug zo’n pijn doet.

FR/AGILE is een oprechte danssolo waarin Liam McCall danst met licht en donker. Hij danst met een lichtbundel van een zaklamp, waarmee hij steeds meer onthult van zijn lichaam en de wereld om hem heen. Het is een pleidooi voor de noodzaak van kwetsbaarheid in HipHop, waarbij hij zijn rauwe menselijkheid onthult vanuit zijn kern als Bboy. In 2022 won FR/AGILE de Best of Fringe Amsterdam Award.

Sarah van Lamsweerde presenteert in Chassé Dancestudio’s

Sightless Seeing #5: Black Box


De performance Sightless Seeing #5: Black Box, ontwikkeld met acteur Leroy de Böck, is een zoektocht op afstand door de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland (TIN). Met behulp van een tactiele maquette herbeleeft Leroy zijn zoektocht langs kostuums en decors die vroeger in de schijnwerpers stonden. Zijn visuele beperking moedigt ons aan om ook onze oren en handen te activeren om onszelf in het duister te kunnen redden. Black Box creëert kleine openingen in de verborgen herinneringen van generaties theatermakers en -liefhebbers.

Trevoga presenteert in De Vondelbunker

11 3 8 7


Een kunstmatig gegenereerd tv-programma, een enge droom na een nachtelijke doemscroll, misschien nog zelfs iets griezeliger.

11 3 8 7 is een performance geïnspireerd door de weelderige fantasieën die we online fabriceren en hun tegenstrijdige relatie met de steeds vijandiger wordende realiteit om ons heen.

Van gerichte advertenties tot op-maat-gemaakte journaals, vlogs, gamestreams en lifestyle-influencers, het stuk neemt virtuele representaties van "echte" menselijke interacties mee naar het onbekende - vergelijkbaar met hoe een AI-bot inhoud vervormt wanneer daarom wordt gevraagd. Symbolen lopen over en spreken elkaar tegen. Betekenis komt alleen samen om weg te smelten.

11 3 8 7 vult de ogen met gepolijste beelden, maar de verpakking is hol. Achter het glanzende uiterlijk van zijn fictieve avatars gaat een verontrustende sfeer schuil die bijna niet te vatten is. Alsof je alleen door een verlaten winkelcentrum dwaalt, achtervolgt het zijn kijkers met de koude rillingen van een koude, gekunstelde afwezigheid.

CREDITS


Andreas Hannes X Van Beuningenplein – Warping Soul
Choreografie: Andreas Hannes
Dansers: Maud Huizing, Adam Khazhmuradov, Laura Moura Costa.
Muziek: Mix: Gary Shepherd (DJ Streamer) | Track: Soul by Rival Consoles feat. Peter Broderick–Courtesy of Erased Tapes
Advies: Kristin de Groot
WARPING SOUL was made possible and originally produced by
Conny Janssen Danst & Dansateliers, Rotterdam, The Netherlands
Commissioned dancers by Conny Janssen Danst
Ondersteund door ICK Dans Amsterdam & Small House Productions
Met speciale dank aan: Bruno Listopad, Antonia Steffens, Charlie LabanTrier, Elisa Zuppini, Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Paulina Prokop


Ugo Dehaes X Torensluis – Simple Machines (fragment)
Choreografie: Ugo Dehaes
Scenografie & Compositie: Wannes Deneer
Dramaturgie: Marie Peeters Silicone
In samenwerking met: Rebecca Flores Constructie tafel Kristof Morel Productie Kwaad Bloed & Tuning People
Coproductie: C-TAKT In samenwerking met STORMOPKOMST Spreiding Vincent Company
Met de steun van: de Vlaamse overheid & VGC
Met dank aan: AI Experience Center VUB, Caroline Pauwels, De Factorij, Gertjan Biasino, Hans De Cank, Pol Eggermont & Roeland Luyten
Kwaad bloed is structureel ondersteund door VGC
-|-
Liam McCall X De Nieuwe Anita – Fr/agile
Choreografie en performer: Liam McCall
Muziek: Niels Broos
Scenografie: Joey Schrauwen
Powered by: Emoves / UC Masters


Sarah van Lamsweerde X Chassé Dancestudio’s – Sightless Seeing #5: Blackbox
Concept, tekst, creatie: Sarah van Lamsweerde
Tekst, performance: Leroy de Böck
Ontwerp tactiel schaal-model: Marjoca de Greef, Sarah van Lamsweerde and Anastasija Pandilovska
Oorspronkelijk in opdracht van: Suns & Stars
Taal: Engels


Trevoga X Vondelbunker – 11 3 8 7
Creatie van: Trevoga clctv.
Geluid: Damyst
Styling: La Fam
Productie van: ICK Amsterdam x One Dance Week Bulgaria
Met ondersteuning van: Fonds Podiumkunsten, NORMA startersfonds & Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Speciale dank aan: Suzy Blok, Rosa Alvarez Solano, Anna Van Jaarsveld, Ainhoa Hernandez Escudero & Ignacio de Antonio Anton.
Foto: Giovanni Salice

MEER JULIDANS

Language NP Language no problem aCORdo aCORdo Alice Ripoll (BR) / Cia REC
Sluiten Alice Ripoll (BR) / Cia REC aCORdo
10 jul '24
Intense dans over de rauwe realiteit van het Brazilië van vandaag.
Language NP Language no problem Banenzwemmers Banenzwemmers Susanne Marx (NL) / VET
Sluiten Susanne Marx (NL) / VET Banenzwemmers
Danshoorspel in het zwembad met een cast van enthousiaste zwemmers
Language NP Language no problem Don't clap for crap Don't clap for crap Vincent Riebeek (NL)
Sluiten Vincent Riebeek (NL) Don't clap for crap
Remake van een onbetamelijke hedendaagse cultklassieker.
Language NP Language no problem Lynx Lynx Astrit Ismaili (XK)
Sluiten Astrit Ismaili (XK) Lynx
Een steeds veranderende samenstelling van snaren en een kakofonie van geluiden
Language NP Language no problem Julidans x WhyNot: OFF VENUE 2023 Julidans x WhyNot: OFF VENUE 2023 Julidans x WhyNot
Language NP Language no problem Unearth Unearth Jefta van Dinther (SE)
Sluiten Jefta van Dinther (SE) Unearth
Reis naarbinnen in een vier uur durende trance-ervaring
Language NP Language no problem Woods Woods Clarice Lima (BR) / Futura / Linha de Fuga
Sluiten Clarice Lima (BR) / Futura / Linha de Fuga Woods
Bespiegeling over hoe de natuur een rol speelt in de sociale structuren van de stad
Language NP Language no problem Cosmic Latte Cosmic Latte Sonya Lindfors (CM/FI)
Sluiten Sonya Lindfors (CM/FI) Cosmic Latte
Toekomstdroom waarin zwart en wit geen tegenpolen zijn maar één
Language NP Language no problem NOM.NOS NOM.NOS Gil Gomes Leal (NL) / Amenti Theatre Company / Ulrike Quade Company
Sluiten Gil Gomes Leal (NL) / Amenti Theatre Company / Ulrike Quade Company NOM.NOS
Dans- en poppentheater geïnspireerd op West-Afrikaanse mythen en rituelen
Language NP Language no problem City Horses City Horses Helena Byström & Anna Källblad (SE)
Sluiten Helena Byström & Anna Källblad (SE) City Horses
Als een kudde wilde paarden langs monumentale plekken van Amsterdam
Language NP Language no problem Fortune Fortune Club Guy & Roni (NL) / Navdhara India Dance Theatre (IN) / Slagwerk Den Haag (NL)
Language NP Language no problem Sway Sway Andreas Hannes (GR/NL)
Sluiten Andreas Hannes (GR/NL) Sway
Zwaaien en zwieren, in graduele verschuivingen en verrassende uitbarstingen
Language NP Language no problem Julidans at the park Julidans at the park the 100 hands / Zwermers / Dalton Janssen
Language NP Language no problem Julidans at the park Julidans at the park Andreas Hannes e.a.
Language NP Language no problem Cheikhats, a ritual beyond binary thinking Cheikhats, a ritual beyond binary thinking Kabareh Cheikhats & Female Economy (MA/NL)
Language NP Language no problem Shadow Survivors Shadow Survivors Cie Zora Snake (CAM/FR)
Sluiten Cie Zora Snake (CAM/FR) Shadow Survivors
Zestig minuten furieus dynamische dans uit Kameroen.
Language NP Language no problem Neighbours Neighbours Brigel Gjoka, Rauf 'RubberLegz' Yasit & Rusan Filiztek i.c.w. William Forsythe (GB)
Sluiten Brigel Gjoka, Rauf 'RubberLegz' Yasit & Rusan Filiztek i.c.w. William Forsythe (GB) Neighbours
In hoeverre zijn ‘buren’ verschillend, maar vooral: waarin ontmoeten ze elkaar?
Language NP Language no problem #THISISBEAUTY #THISISBEAUTY Lisi Estaras (AR/BE) / MonkeyMind Company
Language NP Language no problem INK INK Dimitris Papaioannou (GR)
Sluiten Dimitris Papaioannou (GR) INK
Hypervisueel universum voor een mythologie van onze tijd
Language NP Language no problem Vástádus eana - The answer is land Vástádus eana - The answer is land Elle Sofe Sara (NO)
Sluiten Elle Sofe Sara (NO) Vástádus eana - The answer is land
Het recht op zelfbeschikking in een intieme relatie met de aarde
Language NP Language no problem Into the Hairy Into the Hairy Sharon Eyal & Gai Behar (IS/FR) / L-E-V
Sluiten Sharon Eyal & Gai Behar (IS/FR) / L-E-V Into the Hairy
Kolkende dans, verleidelijk, diep sensueel, ongrijpbaar
Language NP Language no problem Double bill: Sepia & Nomads Double bill: Sepia & Nomads Stav Struz Boutrous (IS)
Sluiten Stav Struz Boutrous (IS) Double bill: Sepia & Nomads
Folklore uit de Kaukasus regio en de Sovjet Unie vertaald naar een persoonlijke, actuele bewegingstaal
Language NP Language no problem Opening: Foreshadow Opening: Foreshadow Alexander Vantournhout (BE) / not standing
Language NP Language no problem Controle Controle 155 / Maas Theater en Dans (NL)
Sluiten 155 / Maas Theater en Dans (NL) Controle
Kamikaze-energie en hiphop-slapstick rond het dertigersdilemma.
Language NP Language no problem Silent Legacy Silent Legacy Maud Le Pladec feat. Jr Maddripp (FR)
Sluiten Maud Le Pladec feat. Jr Maddripp (FR) Silent Legacy
Tweeluik voor twee vrouwen, twee generaties, twee culturen
Language NP Language no problem Navy Blue Navy Blue Oona Doherty (IR) / OD WORKS
Sluiten Oona Doherty (IR) / OD WORKS Navy Blue
Marineblauwe zoektocht naar een groter goed.
Language NP Language no problem Versa-vice Versa-vice Tânia Carvalho (PT)
Language NP Language no problem Akal Akal Radouan Mriziga (MR/BE) for Dorothée Munyaneza (RW/FR)
Sluiten Radouan Mriziga (MR/BE) for Dorothée Munyaneza (RW/FR) Akal
Goddelijke female power in een magisch samenspel van dans en rituelen, poëzie en rap.
Language NP Language no problem Nomadics Nomadics Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk
Sluiten Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk Nomadics
Een wandeling in de natuur als aanloop naar een compleet nieuwe theaterervaringIn Nomadics van Voetvolk, het Vlaamse dansgezelschap van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe, wordt wandelen tot levenskunst verheven. Stap voor stap verstillen, in verbinding met de natuur rond Amsterdam. Met...
Language NP Language no problem MIKE MIKE Dana Michel (CA)
Sluiten Dana Michel (CA) MIKE
Gedurfde bewegingsinstallatie over vertrouwen, in jezelf én anderen.
Language NP Language no problem The other side of dance The other side of dance Diana Niepce (PT)
Language NP Language no problem C A R C A Ç A C A R C A Ç A Marco da Silva Ferreira (PT) / P-ULSO
Sluiten Marco da Silva Ferreira (PT) / P-ULSO C A R C A Ç A
Folklore en urban stijlen toveren vuurwerk uit sneakers.
Language NP Language no problem 3 against 2: Psycho Tropics 3 against 2: Psycho Tropics Marcela Levi & Lucía Russo (BR) / improvável produções
Sluiten Marcela Levi & Lucía Russo (BR) / improvável produções 3 against 2: Psycho Tropics
Clash van ritmes, beweging en stemmen geïnspireerd op het tropisch regenwoud
Language NP Language no problem KAIROS KAIROS Susanna Brenner
Sluiten Susanna Brenner KAIROS
Een multimedia installatie van Susanna Brenner
Language NP Language no problem Hissy fit Hissy fit Christian Guerematchi (SI/NL)
Sluiten Christian Guerematchi (SI/NL) Hissy fit
Drie zwarte lichamen raken op drillmuziek in een ‘hissy fit’: een uitbarsting van ‘zwarte woede’
Language NP Language no problem The Lion's Den The Lion's Den Sabina Bocková & Johana Pocková (CZ) / POCKETART
Sluiten Sabina Bocková & Johana Pocková (CZ) / POCKETART The Lion's Den
Manipuleren of gemanipuleerd worden: that’s the question in een pulserende choreografie vol betekenissen maar met een lichte toets.
Language NP Language no problem Into the open Into the open Lisbeth Gruwez & Maarten van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk
Sluiten Lisbeth Gruwez & Maarten van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk Into the open
‘Een knettergek dansconcert waarbij drie punkmuzikanten en vier losgeslagen performers een wild feestje bouwden.
Language NP Language no problem Manifesto Transpofágico Manifesto Transpofágico Renata Carvalho (BR)
Sluiten Renata Carvalho (BR) Manifesto Transpofágico
Het persoonlijke is politiek in Manifesto Transpofágico, de solovoorstelling van theatermaker Renata Carvalho.