Arno Schuitemaker (NL)

O S C A R

O S C A R
14 jul '21 t/m 16 jul '21
Arno Schuitemaker (NL)
€ 25,-
Sluiten

Arno Schuitemaker (NL)

O S C A R

Voorstellingen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

Bevrijdende ervaring van het soort dat de toekomst van het theater zal bepalen.

Julidans NL
Aanvangstijd 19:00 / 21:00
Locatie ITA
Zaal Rabozaal
Wereldpremière

Ik begin opnieuw

In mijn volgende leven wil ik misschien schrijver zijn, of dichter. Ik zou dan mijn toekomst mijn verleden laten opzoeken. Ik zou schrijven over een bepaald moment, niet al te lang geleden, en woorden geven aan wat er nu in mijn lichaam leeft.

Hoe ik, veelal op mezelf, meer en meer voelde dat ik niet alleen was. Hoe ik mezelf herkende, niet alleen in de spiegel, maar evenveel in anderen. Hoe deze herinneringen veranderden in meerdere reflecties, hoe iedere stap beweging werd en hoe teruggaan overging in vooruitgaan.

Hoe het voelde om de ene voet voor de andere te zetten, hoe het voelde om te zeggen: Ik begin opnieuw.

O S C A R. A solo for 3. 3 solos in 1. It could be me, anyone, and everyone.

Voorstellingen van Arno Schuitemaker moet je ervaren, beleven, ondergaan. Zijn interdisciplinaire werk beweegt zich door het versmelten van non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen buiten de gebaande paden van dans. -|-Schuitemaker verwierf er een plek mee als een van de opvallendste podiumkunstenaars van de nieuwe generatie. Zijn voorstelling The Way You Sound Tonight ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. De voorstelling ging op het Holland Festival 2018 in première en was volgens Cultuurpers "één van de hoogtepunten”.

Schuitemaker mag gerust een reizende ster genoemd worden. Hij maakt al jarenlang voorstellingen die tot ver over de landsgrenzen te zien zijn. In 2018 mocht hij daar een première op het Holland Festival aan toevoegen. In datzelfde jaar stond hij al een keer op Julidans, met het volledig uitverkochte If You Could See Me Now. Tijdens Julidans 2021 beleeft zijn nieuwe voorstelling O S C A R de wereldpremière in de Rabozaal.

"In een bevrijdende dansbeweging valt alles op zijn plaats. Het is niet overdreven om te zeggen dat dit soort ervaringen de toekomst van het theater zal bepalen.”, schreef Trouw. De Volkskrant: "Een prachtig gemaakt en gedanst werk dat subtiel met je gevoel speelt."

O S C A R brengt publiek en performers samen op het toneel in een fysieke reis van ruimte naar ruimte. Ondanks dat er geen vaste zitplaatsen of stoelen zijn, is de voorstelling toegankelijk voor mensen die niet of minder goed kunnen staan.

Credits

Creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee, Paolo Yao
Dramaturgie: Guy Cools
Muziek: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman Scenografie: Jean Kalman, Arno Schuitemaker, Paul Beumer
Kostuums: Sarah Nixon
Spatial sound design: Cesi Nolten
Technici: Vincent Beune, Paul Beumer

O S C A R is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met DansBrabant, La Place de la Danse – Centre de Développement Chorégraphique National / Toulouse-Occitanie en Théâtre Garonne, ondersteund door Dutch Performing Arts, en Sala Hiroshima. De voorstelling is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Ammodo, Fonds 21 en NORMA fonds.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Meer

Language NP Language no problem Making Dances - Dancing Replies Making Dances - Dancing Replies Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE)
Sluiten Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE) Making Dances - Dancing Replies
Uit het oude, zegt een Japans spreekwoord, leren we nieuwe dingen. Dit inspireerde Ty Boomershine en zijn gezelschap Dance On Ensemble tot een bijzonder project.
Language NP Language no problem NEPTUNE NEPTUNE LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM
Sluiten LOIS ALEXANDER (NL/VS) / ICK DANS AMSTERDAM NEPTUNE
Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de identiteit van zwarte vrouwen.
Language NP Language no problem BLASPHEMY RHAPSODY BLASPHEMY RHAPSODY Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK Dans Amsterdam
Sluiten Emio Greco & Pieter C. Scholten (NL) / ICK Dans Amsterdam BLASPHEMY RHAPSODY
Een gedanste oproep om de onzekerheden (en daarmee beweeglijkheid) van het leven te omarmen.
Language NP Language no problem Ta(m)bu & Imprenta Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
Sluiten Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties Ta(m)bu & Imprenta
Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.
Language NP Language no problem ELENIT ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
Sluiten Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS ELENIT
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.