Keren Levi (NL/IS) / NeverLike

THERE SHE IS - departing landscapes

THERE SHE IS - departing landscapes
08 jul '21 t/m 10 jul '21
Keren Levi (NL/IS) / NeverLike
€15,-
Sluiten
Julidans

THERE SHE IS - departing landscapes

Keren Levi (NL/IS) / NeverLike

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.

In deze persoonlijke solo van Keren Levi staat afscheid nemen centraal. In tegenstelling tot veel van haar andere voorstellingen werkt Levi ditmaal met autobiografisch materiaal. Ze switcht tussen verhalen en dans in een solostuk dat ze zelf heeft gecreëerd en uitvoert. Op het randje van roddelpraat schetst Levi een geschakeerd beeld van intimiteit en afstand binnen haar familie. De toeschouwer leest als ware in haar geheime dagboek en wordt uitgenodigd te reflecteren over het verlies en afscheid van vorige generaties.

Aanvangstijd 13:00
Duur 50 minuten
Locatie Bellevue
Zaal Palonizaal
Prijs €15,-

Vanaf 2018 werkt Keren Levi aan een serie solo’s onder de naam Departing Landscapes, waarvan THERE SHE IS de huidige versie is. Departing Landscapes is als een nat schildersdoek, waarop Levi steeds hetzelfde idee opnieuw herinterpreteert, aanschept, uitwist, aanbrengt en verfijnt. Het groeit met haar mee en wordt door de tijd, aandacht en liefde die zij over een langere periode in het stuk steekt steeds rijker en gelaagder. Voor deze serie werken vroeg Levi dramaturg Igor Dobričić en componist Tom Parkinson waarmee zij al jaren samenwerkt, om mede vorm te geven aan deze persoonlijke zoektocht.

Keren Levi

De Israelisch-Nederlandse choreograaf Keren Levi maakt vanaf 2004 producties waaronder een aantal voor publiek. Levi’s werk is eigenzinnig choreografisch en heeft een multidisciplinair karakter. Het zijn avontuurlijke muziek-video-dansvoorstellingen met een conceptuele basis en een muzikaal choreografische structuur. Levi heeft een feministische focus en schept een heterogeen beeld van de vrouw in alle lagen van haar werk. In haar proces speelt de vraag wat dans is en welke rol dans kan spelen in een brede sociaal politieke context. Levi maakt dans onder meer tot het terrein waar sociale conventies en verwachtingspatronen zichtbaar worden.

-|-In 2010 stond Levi voor het eerst op Julidans, in het NEXT-programma in de Melkweg (Big Mouth, samen met Niv Sheinfeld en Oren Laor). In 2013 stond haar muziekdansconcert voor jongeren To Band tijdens Julidans in het Vondelpark. Levi's mix van dans, live muziek en video spreekt zowel doorgewinterde dansliefhebbers aan als de nieuwkomers in de zaal. Met The Dry Piece / XL kreeg ze een welverdiende premièreplek in het hoofdprogramma van Julidans.

Credits

Choreografie & performance Keren Levi 
Dramaturgie Igor Dobričić 
Muziek Tom Parkinson 
Video Assi Weitz 
Licht Martin Kaffarnik 
Fotografie Rob Gradisen 
Zakelijke leiding Keren levi | NeverLike Judith Schoneveld / Transistor 
Productie Keren Levi | NeverLike 
co-producenten Veem House for Performance Amsterdam en Theater im Pumpenhaus, Münster 
Funds BNG cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds en Kickstart Fonds
Met dank aan  BAU dance & performance platform Amsterdam  en Nicole Beutler Projects, Amsterdam 

Keren Levi (NL/IS) / NeverLike © Rob Gradisen
Keren Levi (NL/IS) / NeverLike © Rob Gradisen

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem OPUS OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
Sluiten Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) OPUS
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.
Language NP Language no problem Ta(m)bu & Imprenta Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
Sluiten Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties Ta(m)bu & Imprenta
Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.
Language NP Language no problem Destination Destination Yang Zhen (CN) / Red Virgo
Sluiten Yang Zhen (CN) / Red Virgo Destination
De deuren van een ondergrondse homobar gaan open in een voorstelling over openlijke en geheime liefde.