Love Chapter 2

Julidans
Love Chapter 2
Genre:
Theater / Internationaal
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Julidans
Uitvoerenden:
Sharon Eyal & Gai Behar / L-E-V (IL)

De dans van L-E-V is hypnotisch, wild en gedurfd.

MEER INFORMATIE

Een parkeergarage in Tel Aviv: niet de gebruikelijkste plek voor de geboorte van een match made in heaven. Toch begon het daar allemaal in 2005 voor het kunstenaarsduo Sharon Eyal en Gai Behar. Ondergrondse dansparty’s in kelders en garages waren hip in die tijd en op een van die feesten liep sterdanseres Sharon Eyal partyorganisator Gai Behar tegen het lijf. Het klikte meteen. Zij nodigde hem uit bij een dansrepetitie en een duo was geboren, voorlopig binnen de beschermde omgeving van de beroemde Batsheva Dance Company in Tel Aviv.

Sharon Eyal danste daar sinds 1990 als een van de muzen van artistiek leider Ohad Naharin, een ster in zijn ‘gaga’ bewegingsidioom. In 2008 werd ze huischoreograaf van het gezelschap. Tot in Noorwegen, de Verenigde Staten en Duitsland dansen dansgezelschappen haar werk. Voor het Nederlands Dans Theater 2 maakte ze onder andere de voltreffer Sara.

In 2013 verliet Eyal na 23 jaar de Batsheva Dance Company om samen met Behar en drummer/techno-pionier Ori Lichtik het gezelschap L-E-V op te richten, Hebreeuws voor ‘hart’. Met zeven dansers van Batsheva legden ze de basis voor een ensemble van wereldfaam. “Israeli Troupe Has Hearts Wide Open”, kopte The New York Times.

Sharon Eyal verstaat de kunst om te spreken via dans. Liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid; elk gevoel dat zich moeilijk in woorden laat vatten, krijgt zij in beweging haarfi jn uitgedrukt. Elke vezel van het lichaam van haar dansers spreekt tot ons, ze keert het lichaam als het moet binnenstebuiten. En behalve dat haar werk ongekend emotioneel is, is het ook nog eens een genot om naar te kijken.

Een bewijs was de succesvolle tour die House in 2013 door Nederland maakte. Met OCD Love, dat Julidans in 2015 afsloot, was de toon definitief gezet. Het is dan ook de hoogste tijd voor het vervolg. Met trots presenteren (en coproduceren) we dit jaar daarom de fonkelnieuwe voorstelling Love Chapter 2.

Winner of the FEDORA - Van Cleef & Arpels Prize for Ballet

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de Israelische ambassade en FPK Coproductie.


Julidans Inside Out

Voorbeschouwing | 9 & 10 juli
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een voorbeschouwing bezoeken. Mirjam Midderham geeft een korte introductie op de voorstelling, de choreograaf en het gezelschap. De voorbeschouwing vindt plaats in de Pleinfoyer, begint om 20:00 uur en duurt ca. 15 min. De voorbeschouwing is Nederlands gesproken.

Nagesprek | 10 juli
Na afloop van de voorstelling gaat journalist Jacq. Algra in gesprek met Sharon Eyal en Gai Behar. De voertaal is Engels.

“ Het vervolg op wereldhit OCD Love heeft wederom een verbluffend sterk dansidioom. ” de Volkskrant