Julidans NEXT is het platform voor de nieuwe generatie choreografen, met een eigen signatuur en een eigenzinnige visie. NEXT-voorstellingen beginnen om 19.00 uur in Melkweg Upstairs en zijn vaak goed te combineren met het hoofdprogramma in Internationaal Theater Amsterdam en Theater Bellevue.

Julidans NEXT is the platform for the next generation of choreographers, with their ownsignature and unique vision. NEXT performances start at 7 PM in Melkweg Upstairs and can be e asily combined with the main programme in the Stadsschouwburg and in Theater Bellevue.

Alles uit deze serie

Julidans NEXT: Rasp Your Soul


Kat Válastur (DE/GR) / HAU

Een indrukwekkende solo bevolkt door creaturen uit de legendes en onze eigen digitale cultuur: vanuit de mythologie, het rijk der fabelen, stelt Kat Válastur vragen over hoe we de waarheid vandaag, in tijden van social media en fake news, nog kunnen (her)kennen

Julidans NEXT: Trança


Thiago Granato (DE/BR)

Thiago Granato is een opkomend talent uit Brazilië. Vanuit zijn huidige woonplaats Berlijn wordt hij overal in Europa uitgenodigd. Als choreograaf is Granato vooral geïnteresseerd in de beweging zelf - alle manieren waarop een lichaam zich kan uitdrukken en hoe wij die abstracte codes als emoties of communicatie herkennen.

Julidans NEXT: Iron Mouth / Boca de Ferro


Marcela Levi & Lucía Russo / Improvável Produções (BR/AR)

Hij danst als een bezetene op vuige Latijns-Amerikaanse ritmes. Tussen de toeschouwers levert danser Ícaro dos Passos Gaya een uitputtingsslag. De beats die we horen, voeren terug naar de smokkelroutes van Noord-Brazilië in de jaren ‘50 van de 20e eeuw en de opzwepende muziek die daar vandaan komt.

Stompend, zwetend theater, virtuoze transformaties. Oona Doherty neemt ons mee op reis door de  groezeligste straten van Europa. Ze destilleert de mannelijke ziel. Het is een fysieke ervaring op de grens van lichaam en geest. En een jacht op de hoop