Julidans Extended: at the Park

Julidans
Julidans Extended: at the Park
Genre:
Theater
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Liat Waysbort (IL/NL), Alida Dors (NL), Bára Sigfúrdóttir (IS) & Eivind Lønning (NO), 155 (NL)

In het Vondelpark Openluchttheater zie je (inter)nationale dansgezelschappen uit het programma van Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans.

MEER INFORMATIE

Liat Waysbort - Bitter Sweet Dance (IL / NL)
Titanic (preview)

Dansen en spelen tot je zinkt. 

Het orkest aan boord van de Titanic dat tijdens de ramp maar blijft doorspelen om de passagiers te kalmeren. Het is een fascinerend beeld, dat componist Gavin Bryars als uitgangspunt nam voor zijn compositie The Sinking of the Titanic. In 1989 maakte Ohad Naharin (Batsheva Dance Company) er een voorstelling van. Liat Waysbort geeft daar nu een nieuwe draai aan.

De première is op 16 september in Stadsschouwburg Amsterdam; op Julidans tonen we een preview.

Alida Dors / BackBone & Silbersee (NL)
True Colors (fragment)

De achterkant van je profielfoto.

“Zie mij. Bewonder en benijd mij.” True Colors legt de ware persoon achter onze online identiteit bloot. Met dans, spoken word, klassieke zang en film vestigt Dors onze aandacht op de keerzijde van social media. Dors is een van de opvallendste vrouwen in de hiphop. De muziek is een unieke samenwerking tussen DJ Lovesupreme en Silbersee, een productiekern voor muziektheater en experimentele opera.

Bára Sigfúsdóttir (IS) & Eivind Lønning (NO)
TIDE

Sensitieve zintuigelijke ervaring.

In TIDE (tij)ontmoet de dans van choreograaf Bára Sigfúsdóttir de gevoelige experimentele muziek van de Noorse componist en trompettist Eivind Lønning. Muziek en dans vloeien in de voorstelling in elkaar over en vormen samen een sensitieve zintuiglijke ervaring.

Bára Sigfúsdóttir studeerde onder andere aan de Brusselse dansopleiding P.A.R.T.S. van Anne Teresa De Keersmaeker. Sinds 2012 maakt ze eigen choreografieën. Met haar ongekende lenigheid maakt ze rustig, persoonlijk, beeldend en prettig toegankelijk werk.

155 & Cookachoo i.s.m. DOX (NL)
LIJF

Energiebom

Jong, fit, sterk zijn ze, de jongens van de creatieve formatie 155, en ze maken dans zoals zij vinden dat dans moet zijn. De afgelopen twee jaar toerden ze met hun salto’s, visuals, breakdance en strakke moves langs het rode pluche, met hun nieuwe voorstelling rijden ze de schouwburg voorbij. In LIJF combineren ze dans met uitgaan en betrekken ze je actief in hun show, samen met de tropical bass hit Cookachoo.