Julidans NL: If You Could See Me Now

Julidans
Julidans NL: If You Could See Me Now
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans NL / Julidans
Uitvoerenden:
Arno Schuitemaker (NL)

"In een bevrijdende dansbeweging valt alles op zijn plaats. Het is niet overdreven om te zeggen dat dit soort ervaringen de toekomst van het theater zal bepalen”, schreef Trouw (★★★★) over If You Could See Me Now.

MEER INFORMATIE

Arno Schuitemaker is een reizende ster. Hij maakt sinds 2009 dansvoorstellingen, die tot ver over de landsgrenzen te zien zijn. Dit jaar mag hij daar een première op het Holland Festival aan toevoegen. Zowel het Duitstalige blad tanz als het Engelse magazine Dance Europe noemden hem "een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland".

Ogenschijnlijk van een grote eenvoud, is iedere voorstelling van Schuitemaker een belevenis en weet zowel zintuigen als emoties te betoveren. If You Could See Me Now is een recent werk uit 2017. Ogenschijnlijk terloops vormt een ongedwongen clubdans zich tot één golvende beweging. In een roes word je op het ritme van de beat dieper en dieper de voorstelling ingezogen. De drie dansers halen het uiterste uit hun lichaam, al maar doorgaand en steeds net anders. Van extase naar vervreemding, van opbouw naar ontmanteling, transformeert If You Could See Me Now tot een hypnotiserende, bevrijdende ervaring. Na WHILE WE STRIVE en I will wait for you, is If You Could See Me Now het laatste deel van Schuitemakers trilogie voor drie performers.

"Een prachtig gemaakt en gedanst werk dat subtiel met je gevoel speelt." (de Volkskrant ★★★★).
“Voor de liefhebber, en die heeft Schuitemaker ook buiten Nederland, is dit weer een schitterend werk, met transformaties die soms eerder voelbaar dan direct aanwijsbaar zijn, zo subtiel is het verloop." (NRC ★★★★).

Let op! In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.