Julidans Extended: Master Class Presentation + À Qui Le Tour? + Konfo

Julidans
Julidans Extended: Master Class Presentation + À Qui Le Tour? + Konfo
Genre:
Theater
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Untold / Alesandra Seutin / Agathe Djokam Tamo (SE/SN/NL)

“Formidabele” masterclass dans + performance aan de jongeren van UNTOLD.

MEER INFORMATIE

Vorig jaar deelde het Amsterdamse jongerengezelschap UNTOLD tijdens Julidans het podium met Germaine Acogny, de oprichtster van de bekende Senegalese dansschool L'Ecole des Sables. Dit jaar geeft Alesandra Seutin, afgestudeerd aan L'Ecole des Sables, een driedaagse masterclass dans aan UNTOLD. Op 12 juli laat UNTOLD de resultaten zien en presenteert Agathe Djokam Tamo, een jonge danseres van L'Ecole des Sables, haar solo à qui le tour?.

Alesandra Seutin werd geboren in Zimbabwe, groeide op in Brussel en studeerde dans in Londen, Amerika en Senegal. Ze maakte succesvolle voorstellingen die op belangrijke podia in Europa en Afrika te zien waren en richtte in 2007 haar eigen gezelschap Vocab Dance Company op. Seutin is zelf niet alleen een indrukwekkende performer (“De koninklijke Alesandra is een formidabele aanwezigheid”, schreef The Independent), ze heeft ook iets te zeggen over de wereld om haar heen. Dat doet ze met een unieke vorm van Euro-Afrikaans danstheater, waarin ze hedendaagse dans, traditionele Afrikaanse dans en hiphop combineert.

Haar werk en visie passen bij Julidans én bij UNTOLD, een culturele organisatie gericht op jongeren in Amsterdam Zuidoost. UNTOLD wil de jongeren empoweren door hen te leren over hun cultuur en geschiedenis, en door talentontwikkeling, waarbij vooral West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans en muziek centraal staan.

Het programma op 12 juli hebben we uitgebreid met de voorstelling Konfo van UNTOLD. UNTOLD liet vorig jaar tijdens Julidans al een fragment zien van deze voorstelling. Nu hij af is laten we graag het eindresultaat zien. Om deze reden is de kaartprijs ook iets naar boven aangepast. Deze prijsstijging geldt niet voor mensen die al een kaartje hebben gekocht.