Kind

Julidans
Kind
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Julidans
Uitvoerenden:
Gabriela Carizzo & Franck Chartier (BE/AR/FR) / Peeping Tom

Kind is het derde deel van een trilogie over het veilige, maar soms ook claustrofobische nest van het gezin. Na Vader en Moeder – beide waren te zien in Internationaal Theater Amsterdam – zijn nu de kinderen aan de beurt. Kind wordt volledig bepaald door hún perspectief. Elke actie wordt aangestuurd door de kijk van kinderen op de wereld, door hun angsten en verlangens.

MEER INFORMATIE

Gabriela Carrizo en Franck Chartier, die elkaar als danser leerden kennen bij les ballets C de la B, richtten in 2000 hun eigen gezelschap Peeping Tom op. Samen met een vaste groep acrobatische performers creëeren ze op het toneel duistere droomwerelden waar de regels van de logica niet gelden. Letterlijk zinsbegoochelend: decorstukken die een eigen leven leiden en personages opslokken, mensen die verschijnen en verdwijnen. Ze veroverden er vanuit hun standplaats Brussel de wereld mee.

'Zo surrealistisch gek, wreed, teder en diep tegelijk als Peeping Tom weet of durft bijna niemand anders in de hedendaagse dans op het podium te vertellen.', schreef Tanznet.

Naast lof van de critici waren er ook internationale prijzen en opdrachten van andere gezelschappen, zoals Nederlands Dans Theater en Göteborgs Operans Danskompani. In 2016 kreeg Chartier de belangrijkste Nederlandse dansprijs, de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie voor The Lost Room, ook een choreografie voor Nederlands Dans Theater. Vader werd door NRC uitgeroepen tot de beste dansvoorstelling van het jaar.

‘Razend knap theater en tegelijk snoeiharde werkelijkheid.’ - Het Parool over Vader *****

‘Stuk voor stuk lijken de scènes op verwrongen dromen of herinneringen, aaneengesmeed tot een parallel universum waar David Lynch een puntje aan kan zuigen.’  – Trouw over Moeder.

VOORBESCHOUWING 20:30u - 20:45u | Pleinfoyer
Voorafgaand aan deze voorstelling is er een voorbeschouwing in de Pleinfoyer. De choreograaf, de dansers, de ideeën van de makers, de geheimen uit de keuken: in 15 minuten hoort u wat u moet weten om goed beslagen de zaal te betreden. En vooral: om nóg meer van de voorstelling te genieten. Toegang is gratis en u kunt uw drankje meenemen.

NAGESPREK 22:45 - 23:15u | Pleinfoyer
Na afloop van de voorstelling gaat journalist en dansexpert Jacq. Algra in gesprek met choreografen Gabriela Carizzo & Franck Chartier en de dansers van Kind. De bar is open.

PROGRAMMAVEL
Julidans laat uit duurzaamheidsoverwegingen minder papieren dagvellen drukken. Bekijk daarom hier het programma met meer informatie over en rondom de voorstelling.